Podzemni prolaz na Bulevaru: Možete sresti životinju, prije nego ljudsko biće

Grafiti, smeće i prazan prostor „krase” prvi podzemni prolaz u Podgorici na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog
126 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2011. 19:54h

Koliko je ovo promašena investicija posvjedočili su i sugrađani, smatrajući da u gradu ima puno drugih mjesta kojima je ovakav prolaz potrebniji.

"Ja sam jednom u životu prošao tuda iz čiste radoznalosti", kazao je Miloš Marković, navodeći da ga građani ne koriste, jer je neupotrebljiv.

" Po mom mišljenju, ovakav prolaz bi bio koristan recimo kod hotela „Crna Gora” ili kod nove raskrsnice u Maslinama. Ovaj prolaz je definitivno promašaj, ja ne znam da tuda iko prolazi", rekao je Marković.

S njim se složila i Milica Petričević, koja je ocijenila da je prolaz bio čista pomodarska glupost, dodajući da ne zna gdje se to u svijetu grade podzemni prolazi na mjestu na kome se u neposrednoj blizini nalazi pješački prelaz i semafor.

"Jedini razlog za ovaj prolaz je to što s jedne strane žive novopečeni bogatuni, a s druge strane njihova djeca, pa da se spoje da im bude lakše", prokomentarisao je Milan Milić, dodajući da je prošao tuda jednom i da sigurno neće više.

Nijedna gradska insititucija nema podatak koliko dnevno građana prođe prolazom.

Vrijednost prvog i jedinog podzemnog prolaza u glavnom gradu je 1,2 miliona eura, dužina prolaza između dvije podzemne garaže je oko 100 metara, a pješački dio ispod Bulevara je dug 56, a širok 4,8 metara.

Bonus video: