Mještani Svetog Stefana, Pržna i Miločera prijete blokadom

"Riješiti problem izlivanja fekalnih voda u priobalju, naročito na lijevoj svetostefanskoj plaži. Omogućiti obnovu hrama Svetog Aleksandra nevskog na ostrvU Sveti Stefan i to po projektu Mitropolije crnogorsko primorske".
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2011. 12:45h

Mještani Svetog Stefana, Miločera i Pržna , predstavnici Odbora za obnovu hramova, NVO sektora i Mjesne zajednice upozorili su državne i lokalne institucije da će biti primorana, ukoliko u roku od sedam dana ne bude započeto rješavanje nagomilanih problema sa kojima se već pola decenije suočava ovo elitno ljetovalište, primjeniti radikalne mjere, počev od blokade mjesta do protesta građana.

Navodeći da je formirano Kordinaciono tijelo koje će u narednih sedam dana obaviti razgovore sa svim relevatnim institucijama, predsjedavajući ovog tijela Jovan – Paka Kentera kazao je da je na sinoćnjem sastanku definisano pet urgentnih zahtjeva koje je potrebno odmah riješiti.

"Potrebno je definisati pravo korišćenja plaža u Svetom Stefanu i Miločeru u interesu svih mještana i kao takve ih uvrstiti u sektor privatne turističke ponude. Staze kroz Miločerski park od Svetog Stefana do Pržna moraju biti slobodne i prohodne za sve mještane i goste u skladu sa ljudskim pravima i slobodom kretanja", kazao je Kentara na konferenicji za novinare.

"Riješiti problem izlivanja fekalnih voda u priobalju, naročito na lijevoj svetostefanskoj plaži. Omogućiti obnovu hrama Svetog Aleksandra nevskog na ostrvo Sveti Stefan i to po projektu Mitropolije crnogorsko primorske, te ukloniti novoizgrađeni bazen za rekreaiciju koji je zakupac grad hotela izgradio uz ovu svetinju".

On je kazao da će o ovim zahtjevima upoznati sve institucije , te da će krajem sedmice ponovo pozvati medije te ih obavijestiti o daljim koracima djelovanja.

Bonus video: