Turska će nastaviti da pomaže projekte Islamske zajednice

Fejzić je upoznao turskog premijera sa položajem Islamske zajednice i vjernika u Crnoj Gori, kao i projektima koji se realizuju pod njenom nadležnošću
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2011. 14:34h

Turska će nastaviti da pomaže sve korisne projekte Islamske zajednice, rekao je premijer te zemlje Redžep Tajip Erdogan, prilikom susreta sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatom Fejzićem.

Fejzić je sa Erdoganom razgovarao u Ankari, u sjedištu Islamske zajednice Turske, nakon zajedničke molitve džume namaza kojoj su prisustvovali i ministri turske Vlade, kao i veliki broj ličnosti iz javnog i političkog života Turske.

"Fejzić je upoznao turskog premijera sa položajem Islamske zajednice i vjernika u Crnoj Gori, kao i projektima koji se realizuju pod njenom nadležnošću”, navodi e u saopštenju Islamske zajednice.

Fejzić je Erdoganu zahvalio na pomoći turske Vlade i naroda raznim projektima Islamske zajednice u Crnoj Gori.

"Erdogan je izrazio zadovljstvo susretom sa poglavarom Islamske zajednice u Crnoj Gori, naglašavajući pri tom da se zvanična politika Turske rukovodi parolom nula problema sa zemljama u regionu i šire“, navodi se u saopštenju.

Fejzić se sastao i direktorom turske Vladine agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) Musom Kulaklikajom.

Sagovornici su konstatovali da postoji prostor za nastavak dobre saradnje Islamske zajednice i TIKE, kroz više značajnih projekata.

“Kulaklikaja je obećao da će TIKA pozitivno odgovoriti na zahtjev Islamske zajednice za finansiranje opreme za Radio Islamske zajednice, odnosno studijske i emisione tehnike, kao i studija”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: