Snaga je u vrijednostima

Snaga Crne Gore nikada nije bila u broju ali jeste u vrijednostima, ocijenio je presjednik Skupštine Ranko Krivokapić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2011. 20:02h

On je istakao da je Crna Gora sposobna da kroz svoje opredjeljenje za NATO pokaže svoju viziju, hrabrost i preuzme odgovornost za generacije koje dolaze.

Na ceremoniji uručivanja priznanja Siguran kompas, koje NVO Alfa centar dodjeljuje za izuzetan doprinos u širenju evroatlantske misli u Crnoj Gori, Krivokapić je kazao da Crna Gora ima misiju da svoju “raskrsnicu” stavi na zapad.

Direktor Alfa centra Aleksandar Dedović je rekao da će se Siguran kompas dodjeljivati svake godine i da mu je čast što uručuje nagrade onima koji doprinose promovisanju ideje evroatlantizma.

Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije: pojedinačnoj, organizacije i institucije i NVO i mediji.

U pojedinačnoj kategoriji, Siguran kompas su dobili ambasador Hrvatske u Podgorici Petar Turčinović i general u penziji Blagoje Grahovac.

Koordinacioni tim za implementaciju komunikacione strategije o evroatlantskim integracijama Crne Gore i Ambasada Mađarske u Crnoj Gori su dobili nagradu u drugoj kategoriji.

Prema mišljenju Alfa centra, među NVO-ima i medijima, za širenje ideje evroatlantizma, izdvojili su se beranska Spona i veb portal Evropski reporter.

Galerija

Bonus video: