Lokalni putevi prema Pivskoj planini zavijani, 10-ak sela u mraku

Magistralni put Nikšić-Plužine-Šćepan Polje, koji održavaju jedinice Crnagoraputa je prohodan, ali se vozačima ne preporučuje da krenu na put bez zimske opreme.
94 pregleda 0 komentar(a)
Zabljak, Foto: Arhiva Vijesti
Zabljak, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.02.2011. 16:54h

Svi lokalni putevi na Pivskoj planini i dalje su zavijani, a čim se vrijeme stabilizuje počeće čišćenje, kazao je direktor Komunalnog preduzeća iz Plužina Radenko Živković.

Što se tiče Pivske Župe, mećava je u toku noći i te puteve zavijala, ali su u međuvremenu očišćeni.

Pored zavijanih puteva, mještani 10-ak sela nemaju struju, jer je nevrijeme pokidalo žice i stubove. Stanovnici sela Orah su već tri dana bez struje.

Magistralni put Nikšić-Plužine-Šćepan Polje, koji održavaju jedinice Crnagoraputa je prohodan, ali se vozačima ne preporučuje da krenu na put bez zimske opreme.

Velimir Šobić, direktor JP "Održavanje i izgradnja", kazao je da su putevi u gornjim selima Šavnika zavijani, da je tokom noći bila mećava, ali da je vjetar stao u toku dana, tako da će sa njihovim čišćenjem krenuti tokom vikenda.

"I dalje su prohodni putevi do Bijele, Struga, Malinskog, Dobrih sela, Komarnice i Pošćenja. Što se vode i struje tiče, niko se nije žalio da ima problema. Naše mašine su stalno na terenu, tako da ne prestajemo sa radom", kazao je Šobić.

Magistralni put Nikšić - Šavnik je prohodan. Mašine Crnagoraputa su na magistrali, a vozačima se preporučuje oprezna vožnja i obavezna zimska oprema.

U Šavniku su svi putevi očišćeni, a mještani varošice nemaju problema sa strujom i vodom. Sniježni pokrivač je visine od 30 do 60 centimetara, ali je u pojedinim mjestima, zbog mećave, visina nameta i veća od metra.

Neprohodno ka ruralnom dijelu

Novi snijeg, koji je dostigao visinu od 89 centimetara, i niske temperature koje gotovo neprekidno traju cijele zime, nijesu donijele veće probleme stanovništvu žabljačke opštine, koje je naviknuto na takve uslove, pa se na vrijeme priprema za višemjesečni snijeg i hladnoću.

Da život u gradu pod Durmitorom teče normalno brinu se preduzeća i drugi subjekti. Problem se jedino sa ruralnim područjima prema kojima je zbog novog snijega neprohodno.

Mehanizacija komunalnog preduzeća održava čistim gradske i prigradske saobraćajnice i druge javne površine, a bezbjedno putovanje magistralnim i regionalnim putevima prema Šavniku i Nikšiću, odnosno prema mostu na Tari, i dalje prema Pljevljima, ili uz kanjon prema Mojkovcu.

Bonus video: