Budvanska rivijera dogovorila dolazak turista iz Srbije

Lagator je dodala da je prve večeri sajma hotelska grupa bila domaćin velikom prijemu "Veče Crne Gore", koji je održan u prestižnom beogradskom klubu "Cinema".
50 pregleda 0 komentar(a)
Budva ljeto, Foto: Arhiva Vijesti
Budva ljeto, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.02.2011. 15:28h

Hotelska grupa "Budvanska rivijera", koja gazduje sa četiri elitna budvanska i petrovačka hotela, zaključila je prvog dana beogradskog sajma turizma, ugovore sa vodećim srpskim turoperatorima, što je za petinu više ugovorenih aranžmana nego prošle godine, saopštila je portparol hotelske kompanije Vesna Lagator.

Najveće crnogorsko turističko preduzeće predstavilo se samostalno na beogradskoj berzi, u centralnoj sali, na moderno dizajniranom štandu, a već zaključeni ugovori, kako ističe Lagator, daju ohrabrenje da će biti premašena brojka od 70 hiljada noćenja, koliko su gosti sa tog tržišta ostvarili minule sezone.

"Ugovori su zaključeni sa "SAB interanitional", "Kon tiki", "Plana turs", "MK travel", "Eps tours", "Imperial", "Filip travel". Na našem štandu, gdje je vladalo veliko interesovanje, pripremljen je, osim bogatog promotivnog materijala, i kulturni program, u kome je učestovala i klapa "Castel nuova", kazala je Lagator.

Prvi gosti iz Njemačke i Francuske

Ona je rekla da će hotelska grupa svoje hotele otvoriti već početkom aprila i to organizovanim grupama gostiju sa tržišta Njemačke i Francuske, a u predsezoni očekuju se i brojne đačke ekskurzije i seminari. Početkom maja i susreti studenata.

"Očekujemo dobru sezonu. Uspjeli smo da u zimskom periodu podignemo nivo usluga i smještaja, tako da je polovina kapaciteta turističkog naselja "Slovenska plaža" adaptirana, u hotelu "Aleksandar" izgrađen je spa centar, a adaptirani su i kapaciteti u petrovačkim hotelima "Palas" i "Kastel Lastva", istakla je Lagator.

Lagator je dodala da je prve večeri sajma hotelska grupa bila domaćin velikom prijemu "Veče Crne Gore", koji je održan u prestižnom beogradskom klubu "Cinema".

"U saradnji sa NTO i Ministarstvom održivog razvoja i turizma organizovano je veče kome je prisustiovalo više od 250 zvanica iz kulturnog i javnog života Srbije i Crne Gore, poslovni partneri, te predstavnici turističke privrede zemalja okruženja. U zabavnom dijelu programa goste su zabavljali poznati crnogorski pop izvođač Sergej Ćetković, bend "No comment", a sa nekoliko pjesama goste je pozdravila trenutno najveća pop zvijezda ex Jugoslavije Željko Joksimović", kazala je Vesna Lagator.

Bonus video: