Sjutra rušenje poslovnog prostora kod Gradskog stadiona

Advokat pomenutih porodica Božina Banović kaže da je trebalo biti doneseno privremeno rješenje, ali sud je donošenje tog rješenja odložio za naredna tri dana.
72 pregleda 0 komentar(a)
Kafane, Foto: Luka Zeković
Kafane, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.02.2011. 18:01h

Iz Glavnog grada najavljeno je da će sjutra biti srušen poslovni prostor porodice Radulović u blizini Gradskog stadiona, dok uskoro ista sudbina čeka poslovni objekat porodice Tošković.

Porodice Tošković i Radulović podnijele su protiv Glavnog grada i Direkcije za nekretnine krivičnu prijavu prije dva dana.

U krivičnoj prijavi, dvije porodice terete Glavni grad i Direkciju za imovinu da su izvršili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja, kao i krivično djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Miroslav Tošković je rekao da je njihov advokat Božina Banović podnio krivičnu prijavu na predlog i u ime oštećenih porodica Tošković i Radulović.

"Krivična prijava protiv Glavnog grada i Direkcije za nekretnine, podnijeta je 22. februara, jer su okrivljeni izuzeli navedenu imovinu radi izgradnje planiranih saobraćajnica i javnih i trotoarskih površina.

Očigledno je izigran javni interes, jer se na predmetnoj lokaciji gradi stambeno poslovna zgrada “Zetagradnje”, što nema govora o javnom interesu, čime su Glavni grad i Uprava za nekretnine kao saizvršioci izvršili štetu na račun Toškovića i Radulovića što spada pod krivično djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari i zloupotrijebe službenog položaja" rekao je Tošković.

Mijo Radulović je ranije rekao “Vijestima” da će braniti svoju imovinu i neće dozvoliti da mu nadležne službe sruše poslovni prostor. Pomenute porodice su jedinstvene u sporu sa Glavnim gradom.

"Svakako nećemo dozvoliti da se sruši ni naš a ni objekat našeg komšije. Opština hoće da izuzima u svom interesu, procjenjuje, prosuđuje i isplaćuje. Rušenje je zakazano za sjutra a o privremenoj mjeri se odlučuje za tri dana" naveo je Tošković, dodajući da ne vidi svrhu toga.

Glavni pretres 20. aprila

Ročište i rasprava na sudu za pomenuti spor je bilo danas.

Advokat pomenutih porodica Božina Banović kaže da je trebalo biti doneseno privremeno rješenje, ali sud je donošenje tog rješenja odložio za naredna tri dana.

"Čak i da je sud donio privremeno rješenje to ne bi zaustavilo ili odložilo zakazano rušenje. Glavna rasprava o ovom sporu zakazana je za 20. april" istakao je Banović.

Bonus video: