Mještani Dinoše strahuju zbog životinjskih leševa blizu njihovih imanja

Mesari odlažu životinjske ostatke u rovovima na livadama na kojim pase njihova stoka kažu mještani Dinoše.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2011. 15:35h

Mještani Mjesne zajednice Dinoša, negoduju zbog odlaganja životinjskih leševa i otpada u blizini rijeke Cijevne kod vinograda AD "Plantaža" i strahuju od moguće zaraze.

Mesari odlažu životinjske ostatke u rovovima na livadama na kojim pase njihova stoka kažu mještani Dinoše.

Osman Ljuljanović koji se godinama bavi stočarstvom ima velike probleme zbog postojanja smeća u blizini njegovog imanja.

"Mesari nikako da prestanu da odlažu životinjske ostatke na livadama na kojim moje ovce pasu. Imam dva psa ovčara i nisam siguran da li smijem da ih vodim sa sobom kad su u blizini životinjski ostaci, koji im odvlače pažnju, tako da strahujem od zaraze" rekao je Ljuljanović, dodajući da se osjeća nesnosan smrad od trulog mesa i životinjskih iznutrica.

Potparolka JP “Čistoća” Senada Mulešković kaže da oni ne mogu reagovati i ukloniti životinjske ostatke ako ne dobiju saglasnost Komunalne policije i Veterinarske inspekcije.

"Mi reagujemo tek nakon dobijanja rješenja Komunalne policije uz obavezan zapisnik veterinarske inspekcije o bezbjednosti uklanjanja otpada" navela je Mulešković.

Iz Sanitarne inspekcije “Vijestima” je saopšteno da za sva slična pitanja i probleme predstavnici medija i mještana, prvo treba da se obrate Ministarstvu zdravlja koje kasnije njima dostavlja predmete.

Goran Pejaković iz Komunalne policije je rekao da će na lice mjesta poslati inspektora da se utvrdi o kakvom problemu je riječ, nakon čega će biti poslat nalog JP “Čistoća” da se smeće ukloni.

"Niko nije kontaktirao Komunalnu policiju u vezi ovog problema. Poslaćemo inspektora na lice mjesta, tako da ćemo u skladu sa uočenim stanjem reagovati i dati nalog “Čistoći” da ukloni pomenuti otpad" istakao je Pejaković.

Dimna zavjesa nad livadom

Dim koji se prostire livadama danju i noću smeta čobanima koji čuvaju stoku u blizini a kako kažu mještani, smeće pale Romi koji koriste metalni otpad za prodaju.

"Romi pale smeće skoro svakog dana, nad livadom se napravi dimna zavjesa tako da je čistog vazduha sve manje, ako se nastavi ovim tempom neću moći da čuvam ovce u blizini svog imanja" naveo je Ljuljanović, ističući da vjetar donosi dim i do njihovih kuća.

Galerija

Bonus video: