Zavijani lokalni putevi oko Plužina i Šavnika

Magistralni put Nikšić-Plužine-Šćepan Polje, koji održavaju jedinice Crnagoraputa, je prohodan, ali se vozačima ne preporučuje da krenu na put bez zimske opreme.
146 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2011. 15:00h

Na Pivskoj planini je mećava i svi lokalni putevi su zavijani, kazao je direktor Komunalnog preduzeća iz Plužina Radenko Živković.

Tek kada se vrijeme stabilizuje, jedinice Komunalnog preduzeća, koje su zadužene za održavanje lokalnih puteva, moći će da raščišćavaju puteve u selima na Pivskoj planini. Što se tiče Pivske Župe svi putevi su prohodni, ali je potrebna zimska oprema i oprezna vožnja.

Magistralni put Nikšić-Plužine-Šćepan Polje, koji održavaju jedinice Crnagoraputa, je prohodan, ali se vozačima ne preporučuje da krenu na put bez zimske opreme.

Kada je u pitanju Šavnička opština situacija je kao i u Pivi.

„Bili smo očistili sve lokalne puteve osim do Godijelja i Timara, ali je u toku noći bila takva mećava da su svi putevi prema visočijim selima zameteni. Prohodno je samo do Bijele, Struga, Malinskog, Dobrog sela, Komarnice i Pošćenja. Duva jak sjeverni vjetar, a snijeg je tako pogodan za nošenje tako da će, pretpostavljam, kada se mećava smiri, biti velikih nameta“, kazao je „Vijestima“ Velimir Šobić, direktor JP „Održavanje i izgradnja“, u čijoj nadležnosti su lokalni putevi.

Trenutno je, prema njegovim riječima, u Šavniku visina sniježnog pokrivača od 30 do 60 centimetara, što zavisi od nadmorske visine na kojoj se pojedina sela nalaze, ali pretpostavlja da će nakon mećave nameti biti visoki i po nekoliko metara. Čim se vrijeme stabilizujem kazao je Šobić, krenuće sa raščišćavanjem zavejanih puteva.

Magistralni put Nikšić-Šavnik je prohodan, mašine Crnagoraputa su na magistrali i vozači automobila su mogli, uz zimsku opremu i opreznu vožnju, nesmetano da prođu, dok je za vozače kamione preporučljivo da tim putem, bez velike potrebe, ne kreću.

Bonus video: