Medicinski radnici imaju primjedbe na DUP Kliničkog centra

Predstavnici Kliničkog centra su pitali zašto javna rasprava nije održana u njihovim prostorijama, na šta im je odgovoreno da planerima smeta uplitanje nestručnih osoba, i da ih je strah od virusa H1N1.
75 pregleda 0 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.02.2011. 10:06h

Na Centralnoj javnoj raspravi o izmjenama DUP-a Kliničkog centra Crne Gore, održanoj u prostorijama Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora, predstavnici Kliničkog centra i Instituta za javno zdravlje su iznijeli nekoliko nesuglasica sa novim planom. Sekretar Sekretarijata za urbanizam Tomica Paović istakao je da će do trećeg marta moći sve primjedbe i sugestije na račun izmjene DUP-a Kliničkog centra da se predaju u pismenoj formi.

"Rasprava je do trećeg marta, sve primjedbe i sugestije se moraju dostaviti pismeno Sekretarijatu, do tog datuma", istakao je Paović.

Aleksandra Jokić iz Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora je detaljnije iznijela plan prostora Kliničkog centra.

"Predviđeni su novi objekti, kao što su sadržaji aneksa bolnice, koji je toplom vezom spojen sa postojećim objektom kliničke bolnice, nezavisnim objektom Zavoda za transfuziju krvi, i planirana je rekonstrukcija Instituta za javno zdravlje", navela je između ostalog Jokićeva.

Pomoćnik ministra zdravlja Nebojša Todorović iznio je par sugestija povodom imena novih objekata koji su predviđeni da se rade u pomenutom kompleksu, kao i u vezi s izmjenama pozicije objekata kao što je objekat gdje se nalazi PET skener.

"PET skener je došao u središte a prostorije za Mentalno zdravlje su premještene, tako da pozicije objekata su malo nejasne. Što se tiče zgrade za otpad, u navedenom programu ime nije odgovarajuće, tako da bi trebalo naglasiti “Medicinski otpad” da ne bi bilo nesuglasnica", rekao je Todorović.

Budimir Kaluđerović iz Instituta za javno zdravlje je, između ostalog, pomenuo probleme kanalizacije koja nije jasno predviđena planom.

"Institut za javno zdravlje i dalje koristi septičku jamu, nije vezan za kanalizaciju Kliničkog centra, a planom nije predviđeno da se riješi taj problem", naveo je Kaluđerović.

Darko Jovanović će ispred Kliničkog centra Crne Gore voditi pregovore sa Sekretarijatom za planiranje i uređenje prostora u narednim danima, kako bi postojeći problemi bili efikasnije riješeni.

Predstavnici Kliničkog centra su pitali zašto javna rasprava nije održana u njihovim prostorijama, na šta im je odgovoreno da planerima smeta uplitanje nestručnih osoba, i da ih je strah od virusa H1N1.

Bonus video: