Porodici Pribilović naloženo da do sjutra ukloni ogradu

“Kako nam u datom roku nije dostavljena dokumentacija koju smo tražili, izdato je rješenje o uklanju ograde”, rečeno je kratko “Vijestima” u komunalnoj policiji.
0 komentar(a)
budva zemlja, Foto: Vuk Lajović
budva zemlja, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 23.02.2011. 13:28h

Komunalna policija uručila je rješenje nasljednicima sestara Mare i Drage Pribilović da do sjutra uklone ogradu koju su prije sedam dana postavili oko parcele između Autobuske stanice i Srednje škole „Danilo Kiš“.

Nakon što je inspektorka komunalne policije sačinila zapisnik, kada je oko neizgrađenog placa, početkom minule sedmice, preko noći osvanula ograda oko 100 kvadrata parcele oko koje se vodi sudski spor za povraćaj, bivšim vlasnicima dat je rok od sedam dana da dostave dokumenta o vlasništvu nad parcelom, te odobrenje od Sekretarijata za urbanizam da se dozvoljava podizanje metar visoke gvozdene ograde.

“Kako nam u datom roku nije dostavljena dokumentacija koju smo tražili, izdato je rješenje o uklanju ograde”, rečeno je juče kratko “Vijestima” u komunalnoj policiji.

Revoltirani što ni nakon nekoliko godina sudskog procesa zemlja koja im je ostala od pokojnih nasljednica Budvanina Filipa Pribilovića nije vraćena, predstavnici porodice su, u bojazni da će i taj jedini dio neizgrađenog zemljišta, od osam hiljada kvadrata, koliko potražuju, biti uzurpiran, podigli ogradu, kako bi do okončanja sudskog postupka spriječili eventulanu izgradnju.

Od osam hiljada kvadrata zemlje, na jednom dijelu izgrađena je Srednja škola “Danilo Kiš”, Autobuska stanica, a na ostatku je napravljena putna infrastruktura, tako da je parcela ispred Mediteranskog sportskog centra jedina ostala neizgrađena, ali je proteklih godina često korištena kao divlji parking.

Parcela je prije nekoliko godina trebala da bude ustupljena odbojkaškom klubu „Budvanska rivijera“, ali je Skupština opštine odustala od te namjere, pa je uklonjena sa dnevnog reda skupštinskog zasjedanja.

Nasljedici imovine najavili su da će svoja prava za povraćaj atraktivne parcele u srcu Budve tražiti do Strazbura, te da za to imaju svu potrebnu dokumenatciju.

Bonus video: