Crnogorski radnici u Libiji nijesu doživjeli ništa strašno

Na pitanje da li se plašio, Krivokapić je odgovorio: "A da ne, nijesmo mi babe nego Crnogorci!"
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2011. 21:38h

Tivćanin Ilija Bjelica koji je večeras došao iz Libije i sletio na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, rekao "Vijestima" da stanje u Tripoliju nije toliko loše, ali da je "bilo malo puškaranja".

On je rekao da je najgore stanje na aerodromu u Tripoliju gdje ima oko 10.000 ljudi.

"Ipak je svakog strah", rekao je Bjelica.

Putnik Radivoje Krivokapić iz Kotora, koji dugo živi u Libiji rekao je "Vijestima" da je bio kuvar u bazi blizu Tripolija. On je ocijenio da stanje u Libiji "nije baš idealno", ali da lično nije imao problema.

"Super nam je bilo. Mi smo dugo sa ljudima iz Tripolija. Nijesmo u grad izlazili, bili smo u bazi i nijesmo čuli što se dešava".

Na pitanje da li se plašio, Krivokapić je odgovorio: "A da ne, nijesmo mi babe nego Crnogorci!"

Među putnicima je bio i Dragan Milošević, porijeklom i z Kolašina, koji je ocijenio da je stanje u Libiji bolje nego što se to da zaključiti iz medijskih izvještaja.

"Nije bilo toliko gužve u Tripoliju kao što izgleda", rekao je on.

18 državljana Crne Gore doputovalo je u Beograd JAT- ovim avionima a svi su bili zaposleni u srpkoj kompaniji "Jugoimport SDPR", rečeno je "Vijestima".

Građane Crne Gore su na beogradskom aerodromu dočekali predstavnici Ambasade Crne Gore u Srbiji, koji su im pružili podršku i pomoć.

"Krenuo i Sveti Stefan"

Za Libiju je krenuo brod Barske plovidbe koji bi trebalo da evakuiše 50 crnogorskih državljana iz luke Raš Lanuf, 300 kilometara udaljene od Tripolija.

"Vijestima" je u barskoj plovidbi potvrđeno da je feribot “Sveti Stefan” zakupila ruska kompanija za koju rade građani u Libiji iz više država regiona koji će, prema najavama, biti evakuisani.

Galerija

Bonus video: