Tvrdi da je sa džamijom trampio zemlju, u džamiji negiraju

Postojao je dogovor između nekih mještana Dinoše i mog ujaka, koji je napravio trampu zemljišta, da bi imao pravo graditi kuću na Dinoškom polju, tvrdi Ulićev brat
77 pregleda 0 komentar(a)
Kuća Martina Ulića, Foto: Vesko Belojević
Kuća Martina Ulića, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.02.2011. 09:28h

Mještanin Mjesne zajednice Dinoša Dževdet Bećović negoduje zbog gradnje kuće na Dinoškom polju, Martina Ulića koji trenutno živi u Americi.

Dževdet Bećović tvrdi da zemlja pripada samo mještanima Dinoše.

Vlasnik firme „Ave Marija Kolčević”, Pero Kolčević, rekao je da je Martin Ulić njegov brat od ujaka, tako da je na njegov nagovor našao radnike iz Srbije da grade kuću, jer je između Martina Ulića i mještana Dinoše postojao dogovor da kuću može graditi na tom prostoru.

"Postojao je dogovor između nekih mještana Dinoše i mog ujaka, koji je napravio trampu zemljišta, da bi imao pravo graditi kuću na Dinoškom polju, ne znam tačno kakav dogovor je u pitanju, moja firma ne izvodi radove" naveo je Kolčević, dodajući da ne bi trebalo da bude nikakvih sporova oko pomenute kuće.

Martin Ulić koji trenutno živi u Detroitu je rekao „Vijestima” da se prije šest godina dogovorio sa predstavnicima džamije u Dinoši da hiljadu kvadrata zemlje njegovog oca koja se nalazi u neposrednoj blizini tog objekta, ustupi njihovim predstavnicima u zamjenu za 500 kvadrata, na Dinoškom polju.

"Prije šest godina sam se dogovorio sa tadašnjim predstavnicima džamije da im dam na korišćenje hiljadu kvadrata zemlje mog oca, za 500 kvadrata na Dinoškom polju. Pošto sada imam novac, počeo sam graditi kuću.

Nije mi jasno zašto Dževdet Bećović želi da pravi spor sa mnom oko te kuće, kad mi je njegov otac rekao da bi mi dao svoju zemlju ako treba da napravim kuću", kazao je Ulić, ističući da je njegova porodica iz Dinoše tako da ima pravo na zemlju i ako se odselio u Ameriku 1971. godine, od 1983. je svake godine po nekoliko mjeseci u Crnoj Gori.

Mještanin Dinoše Dževdet Bećović kaže da Ulić nema pravo da bilo šta gradi na toj zemlji.

"Ne govorim ovo samo u svoje ime, već i u ime mještana Dinoše koji bi mogli javno sa mnom istupiti kako bi branili svoja prava", naveo je Bećović, dodajući da on ne zna ni za kakav dogovor Ulića i predstavnika džamije.

Dukaj ne zna za trampu

Predsjednik odbora Džamije u Dinoši, Brahim Dukaj kaže da ga niko nije kontaktirao kako bi trampio zemlju kao i da nema informaciju da je bilo ko imao dogovor sa Ulićem.

"Niko me nije kontaktirao, volio bih da znam ko se dogovarao sa gospodinom Ulićem, u ime predstavnika džamije. Prije šest godina bio sam blagajnik u džamiji, tako da znam da ne postoji nikakav pisani dokument o trampi zemljišta", rekao je Dukaj dodajući da oni nemaju zemlju na Dinoškom polju, a porodica Martina Ulića ima oko 400 kvadrata zemlje koja je pod šumom, blizu džamije.

Fadilj Ljuljanaj, predsjednik Mjesne zajednice Dinoša, navodi da u njegovoj nadležnosti nije izdavanje dozvola za gradnju kuća na prostoru mjesne zajednice.

"To je Dinošin komun, bratstva dijele vlasništvo nad zemljom tako da nisam kompetentan da bilo šta odgovaram jer nemam informacije, ni ko je investitor ni o kakvom dogovoru je riječ", istakao je Ljuljanaj.

Iz Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora je “Vijestima” saopšteno da će u narednim danima obavijestiti javnost da li na pomenutom zemljištu mogu da se grade objekti.

Bonus video: