SO Budva jednoglasno osudila nelegalnu gradnju u Lapčićima

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Ljubanović kazao je da će ponovo uputiti dopis državnim službama da se pozabave ovim slučajem.
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2011. 12:13h

Skupština opštine Budva jednoglasno je osudila ponašanje ruskog investitora Andreja Pjatuha, koji nelegalno gradi petospratnu zgradu u selu Lapčići iznad Budve, zatraživši od nadležnih državnih službi da pokažu da svako u ovoj zemlji mora poštovati zakone.

Seoski odbor sela Lapčići prekjuče se oglasio otvorenim pismom, gdje je upozorio da će mještani „uzeti stvar u svoje ruke“ ukoliko se investitoru ne zabrani izvođenje radova, uz podsjećanje da se protiv Rusa vodi sudski spor zbog nelegalne gradnje te da su republičke inspekcije u više navrata donosile rješenje o zabrani radova.

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Ljubanović kazao je da će ponovo uputiti dopis državnim službama da se pozabave ovim slučajem.

"U više navrata sam reagovao i javno osudio ovakvo ponašanje pojedinaca koji ne poštuju zakone. Znam da protiv investitora postoje tri krivične prijave, ali izgleda da iza njega stoji neko ko je iznad zakona, sudstva i vlasti. Investitor uništava prirodnu ambijentalnu cjelinu ovoga sela i ne mogu da vjerujem da postoji neko takav, da uprkos svim nastojanjima Opštine, policije, inspekcija, i dalje radi bez dozvole", kazao je Ljubanović.

On je naveo da se „sada divlja gradnja lako suzbija“ jer podliježe krivičnoj odgovornosti.

"Kada je jedan moj seljanin iz Lastve prije godinu dana gradio bez dozvole, odmah je bio uhapšen, ne razumijem zašto se to u ovom slučaju ne sprovodi", kazao je Ljubanović.

Polemiku je započeo odbornik NOVE Đorđe Vujović koji je pokazao slike nekadašnje kuće u Lapčićima, stare prizemne, za koju je investitor dobio dozvolu da je rekonstruiše, a umjesto nje nikla je petospratna zgrada.

I odbornik SDP Srđan Duletić pozvao je državne inspekcije da reaguju i poruše nelegalnu zgradu te da je „neshvatljivo da jedan inostrani investitor vrši teror nad cijelim mjestom“.

Galerija

Bonus video: