Aco Đukanović može da gradi vikendicu na Žabljaku

Brat nekadašnjeg premijera Mila Đukanovića vlasnik je milionski vrijednih nekretnina širom Crne Gore, od primorja do Žabljaka i Kolašina
178 pregleda 11 komentar(a)
Žabljak, Pećića ograda, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, Pećića ograda, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 30.03.2018. 18:34h

Vlasniku Prve banke Acu Đukanoviću odobreno je da na Žabljaku gradi kuću za odmor od 192 kvadrata.

Bratu lidera DPS-a Mila Đukanovića, gradnja je dozvoljena urbanističko-tehničkim uslovima, koje mu je prije sedam dana izdalo Ministarstvo održivog razvoja.

Đukanović je uknjižen kao vlasnik parcele od 320 kvadrata na lokalitetu Pećića ograda, gdje se, kako stoji u dokumentu, uglavnom nalaze kuće za odmor.

Na toj lokaciji, kod žabljačke škole, vikendice ima još nekoliko visokih DPS funkcionera.

Prema katastarskoj evidenciji, Đukanović se kao vlasnik zemljišta upisao u septembru prošle godine, a na parceli nema upisanih tereta.

Detaljnim urbanističkim planom „Žabljak“, namjena parcele je “stanovanje manje gustine“ i moguće je graditi kuću sa prizemljem, prvim spratom i potkrovljem.

Najmanje trećina parcele mora biti zelena površina.

Osim nekretnine na Žabljaku, Đukanović ima vrijednu imovinu širom Crne Gore.

U Kolašinu je na njegovo ime uknjižen ogromni zemljišni kompleks u Smailagića polju od 275.414 kvadrata.

Atraktivnu imovinu posjeduje u Dobroti - plac od 4.000 kvadrata na kome se nalazi i palata Ivanovići iz 18. vijeka od 1.359 kvadrata, kao i ruševine nekoliko objekata.

Prema katastru, Đukanović je vlasnik poslovno-trgovačkih objekata ukupne površine 530 kvadrata je na Svetom Stasju i placa od 930 kvadrata.

U Nikšiću, u Rastocima, vlasnik je parcele od 2.800 kvadrata i porodične kuće od 380 kvadrata.

Đukanović najveću imovinu posjeduje u Podgorici. Vlasnik je zgrade kod Mosta Zlatičanina koja je nekada bila Direkcija pošta, ukupne površine 667 kvadrata i dvorišta od 353 kvadrata, gdje je planskim dokumentom predviđena gradnja sedmospratnice.

U zgradi koju je gradio „Atlasinvest“, Đukanović posjeduje garažni dio od 456 kvadrata, te 20 poslovnih prostora ukupne površine od 5.836 kvadrata i stan od 134 metra kvadratna.

U Ulici Vuka Karadžića, Đukanović je vlasnik sedam garažnih mjesta od po 14 kvadrata, šest poslovnih prostora od ukupno 666 kvadrata, nestambenog prostora od 255 i pet stanova ukupne površine 829 metara kvadratnih.

Bonus video: