Pobjeda Mujovićevih oponenata, Senat se nije umiješao

Mujović smatra da je Izborna komisija skratila kandidaturu na 4 dana i da nije utvrdila broj članova Vijeća, te je zatražio da se procedura poništi.
107 pregleda 0 komentar(a)
Ranko Mujovic, Foto: Arhiva Vijesti
Ranko Mujovic, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.02.2011. 20:52h

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) nije raspravljao o zahtjevu dekana Ranka Mujovića da se poništi procedura za izbor dekana Pravnog fakulteta.

Na sjednici, održanoj iza zatvorenih vrata, zaključeno je da izborni proces nije u nadležnosti Senata, pa ostaje da se o Mujovićevom prigovoru, najvjerovatnije 24. februara, još izjasni Vijeće Pravnog fakulteta i donese odluku da će Drago Radulović biti jedini kandidat za novog dekana, ili pak da naloži ponavljanje izborne procedure.

Epilog sjednice predstavlja jasnu pobjedu Mujovićevih oponenata, s obzirom da, barem trenutno, imaju većinu u Vijeću fakulteta koje i bira dekana, pa je za očekivati da izbori za dekana budu održani do 10. marta.

Prema saznanjima "Vijesti", Senat se oglušio i o Mujovićev zahtjev da se precizira koliko Vijeće broji članova.

"Vijestima" je potvrđeno da je studentski predstavnik u Senatu Zoran Rakočević kazao da je na prošloj sjednici potvrđeno da Vijeće broji 29 članova, pa će, kako sada stvari stoje, toliko ljudi i glasati na izborima za dekana.

Mujović je prije nekoliko dana podnio prigovor na rad Izborne komisije, koja je utvrdila da je Radulović jedini kandidat za novog dekana.

Mujović smatra da je Izborna komisija skratila kandidaturu na 4 dana i da nije utvrdila broj članova Vijeća, te je zatražio da se procedura poništi, ali je prigovor odbijen uz obrazloženje da je sve proteklo u skladu sa propisima...

Senat se oglasio i nenadležnim povodom slučaja studenta Koče Đurišića, kojeg je dekan Ranko Mujović privremeno udaljio sa Pravnog fakulteta u januaru.

Senat je zaključio da je Vijeće Pravnog fakulteta nadležno za izricanje disciplinskih mjera, a da tek potom Senat odlučuje o eventualnoj žalbi.

Đurišić, koji je podnio prijavu protiv Mujovića zbog fizičkog napada, nakon čega je i suspendovan, obavijestio je senatore da će započeti štrajk glađu ako se ne pronađe rješenje njegovog problema.

Bonus video: