Formirana komisija za suzbijanje terorizma i pranja novca

Na konstitutivnoj sjednici ukazano je na značaj uključivanja Crne Gore u borbu protiv terorizma na unutrašnjem, regionalnom i globalnom planu.
81 pregleda 0 komentar(a)
sjednica Vlade, Foto: Gov.me
sjednica Vlade, Foto: Gov.me
Ažurirano: 17.02.2011. 18:39h

Nacionalna komisija za sprovođenje strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma konstituisana je danas u Podgorici.

Na konstitutivnoj sjednici, kojom je predsjedavao ministar odbrane Boro Vučinić, ukazano je na značaj uključivanja Crne Gore u borbu protiv terorizma na unutrašnjem, regionalnom i globalnom planu, saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi, na sjednici je definisan način rada i prioritetni zadaci Nacionalne komisije u narednom periodu.

Članovi komisije su ministar finansija Milorad Katnić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Vladimir Vukotić, specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Đurđina Ivanović, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Vladan Joković, direktor Uprave policije Veselin Veljović i direktor Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranje terorizma Predrag Mitrović.

U komisiji su u predsjednik Višeg suda u Podgorici Mušika Dujović, pomoćnik ministra odbrane Rifet Kosovac, savjetnik predsjednika Vlade za odnose s javnošću Andrijana Vukotić, državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Nebojša Kaluđerović, savjetnik generalnog sekretara Vlade Ljliljana Radonjić i službenik ANB Miroslav Bjelica, navodi se u saopštenju.

Bonus video: