Mujović se nije kandidatovao za dekana Pravnog fakulteta

Prema nezvaničnim informacijama, do 15 časova kandidaturu za dekana Pravnog fakulteta podnio je samo profesor Drago Radulović, bivši predsjednik Suda časti.
277 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2011. 15:34h

Aktuelni dekan Pravnog fakulteta Ranko Mujović nije u predviđenom roku podnio kandidaturu za novi mandat, saznaju "Vijesti".

Prema nezvaničnim ali pouzdanim informacijama, do 15 časova kandidaturu za dekana Pravnog fakulteta podnio je samo profesor Drago Radulović, bivši predsjednik Suda časti.

Izborna komisija za izbor dekana Pravnog fakulteta nije željela da saopšti ko su kandidati za novog dekana, a "Vijestima" je potvrđeno da će se o tome izjasniti sjutra, nakon što održe sjednicu.

Komisija je izabrana nedavno na sjednici Vijeća Pravnog fakulteta, a čine je predsjednica Vjera Begović-Radović, te članovi Maja Kostić-Mandić, Ivana Jelić, Ilija Vukčević i u ime studenata Zoran Rakočević.

Dobro upućeni u dešavanja na Pravnom fakultetu nepodnošenje kandidature aktuelnog dekana tumače kao njegovu nesigurnost da ne bude reizabran, zbog odnosa snaga u Vijeću koja mu nikako ne ide naruku, ali su mišljenja da Mujović nije odustao od novog mandata iako nije podnio kandidaturu u predviđenom roku.

Mujović prije nekoliko dana nije želio da otkrije da li će se kandidovati za novi mandat, pojasnivši da još nije "razmišljao o tome".

"Neka drugi razmišljaju, ima još vremena. Vidim da se neki sjekiraju i nerviraju da li ću se kandidovati", kazao je tada Mujović.

Radulovića će na izborima sigurno da podrži “radikalnija” grupa potpisnika peticije protiv dekana, u kojoj su, između ostalih, Kostić-Mandić i Snežana Miladinović, ali i umjerenija struja u kojoj je i uticajni profesor Radoje Korać.

To je potpuno izvjesno nakon sjednice Vijeća, na kojoj je formirana izborna komisija ubjedljivom većinom glasova, na koje može da računa upravo Radulović, koga će podržati i studentski predstavnici u Vijeću. Aktuelnom dekanu mandat ističe u maju.

Bonus video: