Nasljednici Pribilovića u centru Budve ogradili oduzetu imovinu

Velika Božović je kazala da je porodica spremna da se pravnim sredstvima bori za povraćaj imovine, te da više neće dozvoliti da im se pred očima oduzimaju djelovi zemlje.
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2011. 12:49h

Nasljednici sestara Mare i Drage Pribilović, kćerki staromješatnina Filipa, kojima je država oduzela blizu 8 hiljada kvadrata u strogom centru Budve, uzeli su pravdu u svoje ruke.

U iščekivanju sudske presude dok im zemlja ne bude vraćena, članovi porodice zagradili su parcelu, nekih hiljadu kvadrata, između srednje škole Danilo Kiš i Autobuske stanice, u znak upozorenja da će spriječiti bilo kakvu uzurpaciju njihove imovine.

Oni su u toku noći podigli žičanu ogradu da bi spriječili ulazak u spornu parcelu od oko 1.000 kvadrata, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Budvi.

Unuka Mare Pribilović, Velika Božović kazala je da je porodica spremna da se pravnim sredstvima bori za povraćaj imovine, te da više neće dozvoliti da im se pred očima oduzimaju djelovi zemlje.

"Ovo smo morali da uradimo. Jer je bilo dosta svega. Ostali smo na prosjački štap, pored svega što nam je ostavljeno", kazala je Božovićeva.

Ona je najavila da je porodica spremna da pravdu istjera do suda u Strazburu.

"Neka sud radi svoj posao, ali mi ovako želimo da zaštitimo ono što je naše, da se ne dogodi da neko to uzme, jer je bilo najava", navela je Božovićeva.

Komunalna policija je sačinila zapisnik i ostavila rok od pet dana porodici da pribavi dokumentaciju o opravdanosti postvaljanja ograde.

Opština Budva, spornu parcelu je prije 3 godine namjeravala da pokloni Odbojkaškom klubu "Budvanska rivijera", ali je ta odluka skinuta sa dnevnog reda.

Galerija

Bonus video: