Koncerti na Stadionu malih sportova mogu biti rizični

Mještani su mišljenja da ova lokacija ne ispunjava sve neophodne uslove sa aspekta bezbjednosti
456 pregleda 7 komentar(a)
Stadion malih sportova, Foto: Luka Zeković
Stadion malih sportova, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.03.2018. 14:03h

Mještani naselja ispod Gorice, u blizini Stadiona malih sportova, smatraju da bi koncerte trebalo organizovati na drugom mjestu.

Najave da će se četvrto izdanje festivala „City Groove“, od 1. do ‪3. juna,‬ održati na Stadionu malih sportova, te da će jedan od gostujućih bendova biti škotski rok bend „Simple minds“, zabrinule su mještane.

Predstavnik stanara jedne od zgrada kraj Stadiona, Goran Pralas ističe da su stanovnici ovog dijela grada i prije nekoliko godina apelovali da se koncerti organizuju na drugom mjestu. Sastavili su čak i peticiju, koju su uputili gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću. Ipak, prema riječima Pralasa, konkretne odgovore, nisu dobili.

„To nije pitanje jednog dana, ili tri dana tokom kojih traje koncert. Tu se nekoliko dana prije i poslije njega izvode radovi, postavlja se bina, testira se zvuk u bilo koje doba dana. Mještani nemaju mjesta za parking, a veče tokom koncerta je posebna priča“, kazao je Pralas.

Pored buke i razbacanog smeća, koje iza sebe ostave hiljade posjetilaca, dešavalo se da pojedinci uskaču u dvorišta okolnih zgrada. I pored zaštitara koje organizatori obezbijede, ne osjećaju se sigurno. Pralas napominje da u zgradama živi veliki broj starijih ljudi.

Osim problema koji direktno pogađaju lokalne stanovnike, Pralas se pita da li Stadion malih sportova ispunjava sve potrebne uslove sa aspekta bezbjednosti posjetilaca.

„ Ambulantna kola, vatrogasne službe nemaju adekvatan prilaz. Ne postoje evakuacioni izlazi. Da li treba da se čeka neki nesrećan slučaj, pa da se uoče nedostaci“, pita se Pralas.

Bonus video: