Moguća blokada puta Budva - Cetinje

Mještani sela u zaleđu Budve tvrde da se mjesecima ne izvode radovi na putu i prijete blokadom magistrale
94 pregleda 3 komentar(a)
odron, Brajići, Foto: Savo Prelević
odron, Brajići, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2018. 13:56h

Mještani sela u zaleđu Budve najavili su blokadu magistrale ka Cetinju, kako bi upozorili nadležne da nakon tri godine završe rekonstrukciju puta do Brajića.

Stanovnici Brajića, Pobora, Mažića, Lapčića, Stanišića i Markovića zatražili su hitan prijem kod gradonačelnika Budve Dragana Krapovića i predsjednika Skupštine, kako bi im predočili probleme sa kojima se suočava više od 500 domaćinstava.

Tvrde da se radovi već mjesecima ne izvode, a sezona samo što nije počela.

Svakodnevna putovanje raskopanim drumovima, ugrožava normalan život i pravi velike probleme već tri godine. Radove izvodi Direkcija za saobraćaj, a jedan od problema zbog kojih mjesecima tapkaju u mjestu je i to što je u jednoj od firmi - podizvođaču, uveden stečaj.

Mještani su u više navrata pozivali nadležne da završe radove, a ističu da su sada spremni i na radikalizaciju.

“Razlog našeg dolaska je nastavak rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Budva- Brajići, koja se, kao što znate, ne završava duže vrijeme, niti se na njoj izvode bilo kakvi radovi. S obzirom da uskoro počinje turistička sezona, htjeli smo sa vama da se konsultujemo prije nego što sami iz nužde preduzmemo neke radikalnije korake, kao što je blokada magistrale“, piše u pismu koji potpisuje predstavnik mještana Aleksandar Petra Franeta.

Iz Opštine je saopšteno da će sastanak sa mještanima biti organizovan u petak.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković saopštio je na posljednjoj sjednici Vlade da je raskinut ugovor sa izvođačem, zbog nepoštovanja rokova. Vlada je zadužila Ministarstvo da predloži rješenje radi završetka preostalih radova na toj dionici prije početka ljetnje turističke sezone.

Bonus video: