Turističke organizacije sa primorja na sajmu u Pragu

Na 20. Međunarodnom sajmu turizma u Pragu učestvuje preko 840 izlagača iz gotovo 50 zemalja,sa više od 30.000 učesnika od kojih su više od 7.000 profesionalaci.
91 pregleda 0 komentar(a)
Turizam, Foto: Vuk Lajović
Turizam, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.02.2011. 14:56h

Turističke organizacije Budve, Bara, Tivta, Kotora i Ulcinja započele su samostalan nastup na Međunarodnom sajmu turizma Holiday world, koji se do 13. februara održava u Pragu.

Prema riječima portparola Turističke organizacije Budve Tanje Drašković riječ je o zajedničkom nastupu na kojem će biti predstavljena turistička ponuda opština pomenutih gradova, a ujedno i predstavljena Crna Gora kao tursitička destinacija, sa akcentom na primorski region.

"Ovo je drugi uzastopni nastup pomenutih LTO koje su nedavno bile nosioci sajma u Bratislavi, a predstoje im i nastupi u Budimpešti, Varšavi i Bukureštu. Zajedničku inicijativu turističkih organizacija podržao je veliki broj privrednika, tako da na ovogodišnjem Holiday world-u svoju ponudu za 2011. predstavljaju: HG Budvanska rivijera, HTP Trend Korali AD – Sutomore".

"Već prvog dana sajma održani su brojni poslovni susreti sa predstavnicima turističkih agencija i tur operatora uz najavu nastavka dobre saradnje privrednika iz obije zemlje. Posjetiocima našeg štanda ponuđen je raznovrstan materijal uz pomoć kojeg su se na češkom jeziku mogli informisati o ponudi primorskih gradova" kazala je Draškovićeva.

Prvog dana sajma održana je promocija kulture i gastronomije crnogorskog primorja, a predstavnici tursitičkih organizacija, uz vino i lokalne specijalitete, upoznali brojne posjetioce i akreditovane medije sa kultrom i tradicijom našeg primorja kao i o aktuelnoj ponudi za ljeto 2011. godine.

Promociji je prisustvovalo više od 30 gostiju, novinara i reportera: “KLM Ceska Republika”, Češka asocijacija turistickih novinara i publicista, “Protea”-Internet casopis, “Via Afrikana”, “Ri”, Moravska redakcija turistickih novinara, “TVF” televizijska i marketinska kompanija, “TVAR”, “CTP”.

Takođe je veliki broj tur operatora i turističkih agencija prisustvovao promociji turističke ponude crnogoskog primorje: Dynamic Tour, Protea, Nortus, FBK.

Na 20. Međunarodnom sajmu turizma u Pragu učestvuje preko 840 izlagača iz gotovo 50 zemalja,sa više od 30.000 učesnika od kojih su više od 7.000 profesionalaci.

Bonus video: