Bjelopoljci ljuti na komunalce jer ne čiste snijeg

Tačno je da snjegočistač nije intervenisao u tom dijelu. Vozilo je moglo proći tuda, ali pitanje je gdje bi se okrenulo jer za sobom vuče i posipač soli
0 komentar(a)
BP Volođina ulica, Foto: Beća Čoković
BP Volođina ulica, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 10.02.2011. 15:39h

Mještani dijela Volođine ulice, u blizini Gimnazije “Miloje Dobrašinović“ i Srednje elektro-ekonomske škole, upozorili su nadležne bjelopoljske službe da je, zbog ledenih naslaga, kretanje tom cestom opasno.

Stanovnik te ulice Mirko Delić kazao je da je već mjesec ulica okovana ledom koji predstavlja opasnost ne samo za pješake, već i za druge učesnike u saobraćaju.

“Tom dionicom svakodnevno prođe više od hiljadu učenika i svjedoci smo da često dolazi do njihovog padanja. Prava je sreća da niko nije teško povrijeđen. Mi upozoravamo, ali, izgleda, niko neće ništa da preduzme da se taj problem riješi”, rekao je Delić.

Rukovodilac profitnog centra zaduženog za održavanje puteva u JKP “Lim“ Mervan Hasanović tvrdi da su tokom sniježnih padavina intervenisali sa četiri snjegočistača i posipačem soli u svim gradskim i prigradskim naseljima i prema mjesnim centrima na području opštine.

Vozilo je moglo proći, ali se nema gdje okrenuti

“Prioritet je održavanje puta prema bolnici i školama i to po nalogu Opštine. Tu su i putni pravci gdje se prevoz putnika obavlja autobusima i kombijima, a gdje postoje veće škole. Takve su dionice prema Sušici, Bistrici, Ivanju, selima duž Vraneške doline i Kanjama. Tokom zimskog perioda uvedena su neprekidna dežurstva da bi se intervenisalo ondje gdje je potrebno”, kazao je Hasanović.

On je dodao da su intervenisali i u dijelu Volođine ulice, do naselja iznad Gimnazije.

“Tačno je da snjegočistač nije intervenisao prema dijelu naselja na koji ukazuju mještani, iako je visina sniježnog pokrivača iznosila desetak centimetara. Vozilo je moglo proći tom dionicom, ali pitanje je gdje bi se okrenulo jer za sobom vuče i posipač soli.

Uostalom, nijesmo dobili nalog od nadležne službe da se interveniše u tom dijelu ulice, te su reakcije tamošnjih mještana neosnovane. Slična situacija je bila i u sporednim ulicama u naseljima Zaimovića livade, Pruška i još nekim gdje je snjegočistač mogao proći, ali pitanje je kako bi se vratilo”, rekao je Hasanović.

U takvim slučajevima, kazao je on, Opština angažuje od privatnika manje mašine, a što je u konkretnom slučaju izostalo.

“Volođina ulica nema stalnog putara i on se angažuje tokom sezone, preko Biroa rada, u okviru javnih poslova”, kazao je Hasanović

Bonus video: