Vodovod za Kambodžu počeli uoči izbora

Iako su od trase Regionalnog vodovoda udaljeni nekoliko stotina metara, stotine domaćinstava, pogotovo u Svetom Ivanu u Baru, poznatijem kao Kambodža, tek sada će konačno da dobiju pijaću vodu
106 pregleda 4 komentar(a)
Kamodža Bar, vodovod, Foto: Privatna arhiva
Kamodža Bar, vodovod, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.03.2018. 16:16h

Nakon niza protesta mještana i obećanja vlasti, ove sedmice je počela gradnja vodovodne mreže za barska naselja Zaljevo, Polje, Sveti Ivan, Mala Volujica i Dobra Voda.

Iako su od trase Regionalnog vodovoda (RV) udaljeni nekoliko stotina metara, stotine domaćinstava, pogotovo u Svetom Ivanu u Baru poznatijem kao Kambodža, tek sada će konačno da dobiju pijaću vodu.

“Vrijednost I faze projekta je 960.000 eura, a finansira se iz sredstava kfW banke i budžeta Opštine Bar. Poboljšaćemo vodosnabdijevanje na prostoru površine preko 600 hektara, gdje ljeti živi i više od 10.000 stanovnika”, kazao je sekretar Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije Vido Dabanović.

Istakavši da će gradnja mreže u Zaljevu biti jednim dijelom na javnim površinama, Dabanović je pozvao građane na strpljenje i razumijevanje “za uspješan završetak prve faze u ovoj godini”.

Izvođač radova je užičko “Jedinstvo” koje širom Bara gradi vodovodnu i kanalizacionu mrežu vrijednu 8,3 miliona eura. Priča o rješavanju vodosnabdijevanja tog dijela opštine odavno se provlači kao predizborno obećanje u programima više partija, a koliku važnost tome pridaju u lokalnoj vladajućoj koaliciji govori i to da je početku otvaranja radova na izgradnji pristupne saobraćajnice za vodovod prisustvovao premijer Duško Marković.

Pred kraj prošle godine, iz lokalne koalicije je najavljivano da radovi treba da počnu “već u februaru”, te da gradnja mreže ne može trajati duže od tri-četiri mjeseca.

Lokalni izbori u Baru biće održani 27. maja.

Bonus video: