Sindikat policije do sada za stanove obezbijedio 570.000 eura

Inicijativu za osnivanje novog sindikata, koji će djelovati u okviru Unije Slobodnih Sindikata (USSCG), pokrenulo je oko 20 zaposlenih u Ispostavi granične policije Bar, jer su nezadovoljni statusom i socijalnim položajem.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2011. 15:13h

Sindikat Uprave policije od svog osnivanja ostvario je značajne rezultate u svim segmentima rada, ocijenio je predsjednik te radničke organizacije, Dušan Vratnica, prenosi MINA.

Vratnica je, nakon najave da će Nezavisni sindikat policije biti osnovan do kraja mjeseca, ukoliko u naredne dvije sedmice sakupi dovoljan broj članova, održao konferenciju za novinare na kojoj je predstavio rezultate rada.

On je posebno istekao rad Sindikata na rješavanju stambenih pitanja policijskih službenika i saopštio podatke o broju stanova po opštinama, koje je ta radnička organizacija dodijelila.

„U proteklom periodu, Sindikat policije obezbijedio je 570 hiljada eura za dodjelu 146 stambenih kredita za poboljšanje uslova stanovanja, i individualnu stambenu izgradnju u iznosima kredita od tri i šest hiljada EUR“, kazao je on.

Prema riječima Vratnice, rad sindikata Uprave u potpunosti je otvoren, javan i kontroliše ga Odbor i revizorska komisja uvidom u finansijsku dokumentaciju, formiranu tokom realizacije usvojenih odluka.

„Sindikat preduzima sav novac prema nadležnim državnim organima u cilju zaštite životnog standarda policijskih službenika kao i omogućavanja zakonom propisanih prava", rekao je on.

Kako je kazao, Sindikat je u dogovoru sa direktorom i menadžmentom Uprave donio odluku o povećanju mjesečnih zarada, izmjene Uredbe kojom je jednom broju policijskih službenika ukinut benificirani radni staž i isplate prekovremenih časova rada.

Upitan šta je Sindikat uradio oko isplate policajcima za prekovremeni rad i kako su poboljšali uslove, odgovorio da se Sindikat bori za prava radnika koja su u njegovom domenu.

„Mi se borimo, i borićemo se za prava koja su u domenu Sindikata, a na ono što je u domenu poslodavca ne možemo odgovoriiti. Radimo sve da službenici u policiji uživaju prava koja mu zakonom pripadaju“, rekao je Vratnica.

On smatra da aktivnosti te policijske radničke organizacije nijesu na adekvatan način predstavljene u izvještajima OEBS-a.

„Neko je pustio proizvoljni komentar koji je otišao u etar“, saopštio je on, najavljujući sastanak sa ambasadorom OEBS-a.

Na najavu osnivanja novog sindikata, on je kazao da u svakoj porodici postoji neko nezadovoljan.

"A ne u jednoj organizaciji u kojoj ima pet hiljada službenika, pa sami procjenite koja je namjera kolega iz drugog sindikata“, saopštio je Keković.

Inicijativu za osnivanje novog sindikata, koji će djelovati u okviru Unije Slobodnih Sindikata (USSCG), pokrenulo je oko 20 zaposlenih u Ispostavi granične policije Bar, jer su nezadovoljni statusom i socijalnim položajem.

Bonus video: