Početak suđenja vlasniku auto otpada i dalje neizvjestan

Andrej Ivanović (40) se sumnjiči za krivično djelo teške krađe, a u pritvore se nalazi od 27. jula prošle godine.
421 pregleda 0 komentar(a)
Auto otpad, Foto: Arhiva Vijesti
Auto otpad, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.02.2011. 13:40h

Suđenje vlasniku auto otpada Podgoričaninu Andreju Ivanoviću (40), koji se sumnjiči za krivično djelo teške krađe u produženom trajanju, još uvijek nije zakazano. Tužilaštvo sumnja da je on dio lanca kradljivaca putničkih vozila iz inostranstva.

Predmet je, nakon izuzeća sudije podgoričkog Osnovnog suda Maje Zeković, dodijeljen sudiji Zoranu Šćepanoviću. Zeković je, odlukom predsjednika suda Zorana Radovića, izuzeta na zahtjev zamjenika osnovnog državnog tužioca Ivana Medojevića. Medojević je izuzeće navodno tražio zbog pristrasnosti jer je sudija Zeković ranije dva puta vraćala tužilaštvu optužnicu na dopunu.

Sudija Šćepanović, koji je jedan period bio na ispomoć u Višem sudu, bio je ćlan Vijeća koje je odlučivalo o žalbi tužioca. Krivično vijeće Višeg suda uvažilo je tada žalbu i ukinulo rješenje Osnovnog suda kojim je odbačena optužnica kao neuredna.

Ivanović se u pritvoru nalazi od 27. jula prošle godine, kada se predao policiji, nakon što su oni raspisali potjernicu za njim. Istražni sudija Osnovnog suda Nebojša Golubović mu je više puta produžavao pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Tužilaštvo je ranije odustalo od sumnjičenja Ivanovića za nesavjesno poslovanje, za sta je vođena petomjesečna istraga.

Policija je sumnjičila Ivanovića da je u zakupljenom objektu rastavljao i rasturao skupe automobile ukradene u regionu.

Krajem juna je pretresom objekta u garaži pronašla "folksvagen touareg" sive boje, koji je bio u fazi demontiranja, kao i djelove drugog „touarega" crne boje. Inspektori su provjerama preko Interpola Podgorica tada utvrdili da su automobili ukradeni 25. i 26. maja prošle godine u Bosni i Hercegovini.

U dvorištu radionice pronađena je i školjka "golfa petica, takođe ukradenog u Bosni početkom 2009. godine, a nađene su i desetine školjki isječenih automobila visoke klase sa uništenim brojevima šasije.

Bonus video: