Gradonačelnik Bara obećao da će lobirati za popust na vezove u Marini

Od sredine januara kulminirao je protest zakupaca zbog konstantnog povećanja cijene zakupa komunalnih vezova kakvog, tvrde, nema na našem primorju.
60 pregleda 0 komentar(a)
marina bar, Foto: Anto Baković
marina bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 08.02.2011. 17:04h

"U dogovoru sa većinskim vlasnikom, AD “Marina Bar”, vlasnicima plovila iz Bara, zakupcima komunalnih vezova, treba omogućiti da do kraja godine po prihvatljivim uslovima privremeno koriste vez u marini.

U međuvremenu treba potražiti adekvatnu lokaciju za rješavanje ovog problema" rekao je juče predsjednik Opštine Žarko Pavićević na sastanku posvećenom rješavanju bunta zakupaca komunalnih vezova.

Na inicijativu Pavićevića, čelnici lokalne uprave su se sastali sa predstavnicima većinskog vlasnika AD “Marina Bar”, litvansko-letonskog konzorcijuma „Multi Capital Marina“, manjinskih akcionara i korisnika komunalnih vezova, kako bi se riješio smještaj tih vezova i cijena njihovog zakupa.

Od sredine januara kulminirao je protest zakupaca zbog konstantnog povećanja cijene zakupa komunalnih vezova kakvog, tvrde, nema na našem primorju.

“Lokalnom studijom lokacije koja treba da omogući realizaciju razvojnih planova AD 'Marina', biće tretiran i ovaj problem. Uvjereni smo da će se, u saradnji sa nadležnim državnim institucijama, naći kvalitetno i trajno rješenje za vezivanje plovila građana Bara i ribarica.

Koncesija za marinu data je radi razvoja nautičkog turizma visokog nivoa. U svakom slučaju, smatramo opravdanim i nužnim da se, do nalaženja trajnog rješenja, privremeno obezbijedi smještaj plovila u vlasništvu građana Bara u marini po povoljnijim i prihvatljivim uslovima. Samim tim, spremni smo i da pomognemo u tome upućivanjem inicijative nadležnim državnim institucijama da se sagledaju mogućnosti oslobađanja ili umanjenja plaćanja koncesije za dio marine u kome se nalaze komunalni vezovi”, kazao je Pavićević.

Sa predsjednikovim predlogom su se saglasili i korisnici i većinski vlasnici barske marine, iskazujući obostranu spremnost na kooperativnost.

Bonus video: