Članovi Rafting kluba “Soko” počeli sa čišćenjem Morače i Zete

Dok na Tari 80 odsto smeća čine gume, korito Morače je puna kesa i sitnijeg smeća, ali su vađenje i olupine automobila.
70 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2011. 15:17h

Članovi Rafting kluba “Soko” su danas na Vranjskim njivama počeli sa akcijom čišćenja korita Morače.

Smeće koje je isplivalo nakon smanjenja vodostaja rijeke niko od nadležnih službi nije očistio, tako da smeta članovima Rafting kluba koji svake nedelje treniraju na tom terenu.

Predsjednik Rafting kluba “Soko” Milutin Grgur kaže da je smeće koje se nalazi u koritu Morače ružno vidjeti, tako da su došli na ideju da jednim permanentnim radom i zalaganjem ne samo njih već i nadležnih službi, očiste korito rijeke od smeća.

"Imamo dobar plan koji ćemo u narednom periodu prezentirati nadležnim organima, kako bi se problem smeća efikasnije riješio.

Moramo animirati mlade, naše prijatelje veslače i druge da u naredne dva mjeseca učinimo više kako bi smeće bilo očišćeno" rekao je Grgur, ističući da su uslovi za trening Rafting kluba odlični i moralo bi se pokazati više interesovanja za čistoćom predjela koji daju sliku jednog društva.

Rafting klub “Soko” ima 30 članova koji su svi angažovani na čišćenju korita rijeke. Prije tri godine su se preselili sa rijeke Tare na Moraču na kojoj su uslovi za rad i terening odlični.

"Svakog vikenda ćemo po malo čistiti korito rijeke. Smeća ima dosta, sami vrlo teško postižemo rezultate jer se moraju koristiti motorne testere za granje koje je puno kesa.

Pozvaćemo Javno preduzeće “Čistoću”, uključićemo veslače i plivače kao i djecu" naveo je Grgur, dodajući da dok su imali slične akcije na Tari 80 odsto smeća su bile gume, a ovdje su pored kesa i sitnijeg smeća, vađene garniture namještaja kao i olupine automobila pomoću elevatora.

Bonus video: