Otvoreni putevi sira u Kolašinu

Rezultat je konkretan projekat koji čini brend proizvoda sa ovih prostora, a to je lisnati sir, rekao je Bulatović.
115 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2011. 18:16h

Projekat „Putevi sira u Kolašinu“ koji je nastao u okviru saradnje u oblasti zaštite životne sredine između Republike Italije i Crne Gore zvanično je otvoren u Kolašinu.

Ambasador Republike Italije Serđo Barbanti se obratio prisutnima i rekao da se vrijednosti Crne Gore ne mjere samo ljepotama nego i ljubaznošću domaćina i dodao da ovo noje prvi posao koji su oni radili u Kolašinu.

Lisnati sir kao brend

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević se zahvalio na izradi sektorske službe u mljekarstvu koja je podrazumijavala podršku mljekarskom sektoru u fazi pristupanja Crne Gore EU i drugi projekat „Putevi sira u Kolašinu“.

"Italijani su prepoznali ovo područje kao jedan izvanredan resurs za razvoj mljekarskog sektora i vrijedne domaćine iz ovog kraja koji će na kvalitetan način uz podršku međunarodnih organizacija i resornog ministarstva u sledećem perodu afirmisati ono što su bogatstva ovih područja", kazao je Milošević.

Predsjednik opštine Kolašin Mileta Bulatović je kazao da je ovo samo jedan od rezultata dugog rada sa Vladom Italije. Rezultat je konkretan projekat koji čini brend proizvoda sa ovih prostora, a to je lisnati sir, rekao je Bulatović.

Svi domaćini su uz srdačan doček za posjetioce pripremili trpeze bogate domaćim proizvodima

Direktor Nacionalne turističke organizacije Saša Radović je govorio o saradnji između Crne Gore i Ministarstva zaštite životne sredine, kopna i mora Italije i rekao da je siguran da će ova saradnja donijeti jedan novi kvalitet i obavezu da projekti budu kvalitetniji i inovativniji.

Nakon toga gosti su obišli pčelarsku farmu „Šćepanović“, vlasništvo Milije Šćepanovića u Selištima kod Kolašina, farmu za prizvodnju listanog sira i domaćih proizvoda „Vila Jelka“ kod domaćina Darka Bulatovića.

Svoje proizvode je predstavio i Veljko Bulatović sa farme „Paljevi“ iz Trebaljeva, a gosti su obišli i farmu za prizvodnju sira kod Puletića u Gornjem Lipovu, gdje je goste dočekao Miško Puletić.

Galerija

Bonus video: