Karta za gradski prevoz od ponedjeljka košta 70 centi

Dugo su podgorički prevoznici najavljivali mogućnost poskupljenja autobuskih karti, ali su odustajali zbog slabog imovinskog stanja građana.
91 pregleda 0 komentar(a)
Autobus, Foto: Arhiva Vijesti
Autobus, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.02.2011. 16:19h

Gradski prevoz sa dosadašnjih 60 poskupiće na 70 centi od ponedjeljka, odlučili su na zajedničkom sastanku podgorički autobuski prevoznici „Gradski saobraćaj PG”, “BLT” i „Montenegro prevoz Pejović”.

Dugo su podgorički prevoznici najavljivali mogućnost poskupljenja autobuskih karti, ali su odustajali zbog slabog imovinskog stanja građana.

"Od poskupljenja su izuzete prigradske linije, izuzev onih iz druge zone koje će sa dosadašnjih 0,70 poskupiti na 0,80 eura. Sve ostale linije ostaće na istom nivou" kazao je juče Haris Alivodić, vlasnik „Gradskog saobraćaja PG”.

Alivodić je juče objasnio i razloge zbog koji su gradski prevoznici bili primorani na povećanje cijene prevoza.

"Bili smo primorani na poskupljenje gradskog prevoza, jer su se za to odavno stekli uslovi, zbog enormnog povećanja cijene nafte, ali i ogromnog povećanja broja divljih i legalnih taksista"kazao je Alivodić.

Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj je obaviješten od strane prevoznika za poskupljenje karata, ali oni kažu da nemaju uticaj na cijene prevoza.

"Nakon odluke o poskupljenju prevoza, predstavnici prevoznika obavijestili su Sekretarijat o tome navodeći da su na to bili primorani zbog povećanja cijene goriva koje je uzrokovalo poskupljenje i ostalih troškova održavanja. Za sada se ovo poskupljenje odnosi samo na prevoz u gradskom saobraćaju, dok će cijene prevoza u prigradskom saobraćaju ostati iste.

Nemamo uticaj na formiranje cijena prevoza, s obzirom na to da je Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju propisano da cijene utvrđuje prevoznik, što znači da se one formiraju u skladu sa tržišnim uslovima poslovanja" piše u odgovoru Miomira M. Mugoše, sekretara Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

Bonus video: