Spriječen nelegalni izlov ribe iz Skadarskog jezera

Osobe koje su zatečene u nelegalnom izlovu ribe biće procesuirana nadležnim državnim organima, saošteno je iz NPCG
1147 pregleda 4 komentar(a)
Zaplijenjena sredstva, Foto: NPCG
Zaplijenjena sredstva, Foto: NPCG

Služba zaštite Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero spriječila je nezakonit izlov ribe i oduzela dva drvena čuna, dva vanbrodska motora, dvije plinske lampe, dva komada osti, dvije plinske boce.

Direktor NP Nenad Ivanović je saopštio da su u akciji Službe zaštite u reonima Đolja Gašovica i u Riječkom kanalu, zatečene dvije osobe kako nelegalno love ribu upotrebom plinske lampe i osti.

Iz NP-a su naveli da su od zatečenih osoba privremeno oduzeta dva drvena čuna, dva vanbrodska motora, dvije plinske lampe, dva komada osti, dvije plinske boce.

Kako su kazali, osobe koje su zatečene u nelegalnom izlovu ribe biće procesuirana nadležnim državnim organima.

NP u cilju očuvanja ribljeg fonda i zaštite bogatog prirodnog nasljeđa Skadarskog jezera, apelovao je na svijest ukupne društvene zajednice da se odgovorno odnosi prema najznačajnijim vrijednostima Nacionalnog parka.

"Ističemo da je način korišćenja, zaštite, očuvanja, uzgoja i ulova riba uređeno Zakonom o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi kojim je definisano da najniža kazna za prekršaj iznosi 500 EUR", kazali su iz Nacionačnih parkova.

Oni su podsjetili da su ranije akcijom pripadnika Uprave policije-plovne jedinice i Službe zaštite NP Skadarsko jezero u mjestu Podhum zatečene dviej osobe kako nelegalno love ribu upotrebom plinske lampe i osti.

U toj akciji, kako su podsjetili, od zatečenih privremeno su oduzeti plinska lampa, osti i plinska boca.

"Lica su procesuirana inspektorici za poljoprivredu i ribarstvo koja im je prekršajnim nalogom izrekla kaznu u iznosu od 500 eura", navodi se u saopštenju.

Bonus video: