Pacovi izlaze iz rupa u svlačionici škole "Maksim Gorki"

U slvačionici fiskulturne sale vlada nesnosan smrad. Iz rupa u svlačionici izlaze pacovi, tako da vladaju potpuno nehigijenski uslovi, kazala je Moračević.
240 pregleda 0 komentar(a)
OŠ "Maksim Gorki", Foto: Arhiva Vijesti
OŠ "Maksim Gorki", Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.02.2011. 11:22h

Prema riječima Jelene Moračević, roditelja učenice OŠ “Maksim Gorki”, u svlačionici fiskulturne sale vladaju nemogući higijenski uslovi, nedostojni čovjeka.

"U slvačionici fiskulturne sale vlada zaista nesnosan smrad. Iz rupa u svlačionici izlaze pacovi, tako da vladaju potpuno nehigijenski uslovi. Javni toalet je čistiji od školske svlačionice što je poražavajuće za jednu kulturnu ustanovu kakva bi trebala da bude osnovna škola u koju roditelji šalju svoju djecu da se edukuju i nauče nešto, između ostalog i o higijeni", kaže Jelena Moračević.

Problem u svlačionici fiskulturne sale OŠ “Maksim Gorki” nije od juče, a Jelena Moračević tvrdi da su roditelji na ovaj problem već skretali pažnju nadležnima u školi.

"Pomoćnka direktora sam pitala kako misle da riješe ovaj problem, a on je samo nemoćno slegnuo ramenima", tvrdi majka jedne od učenica.

"Svake godine se u toj školi pojavljuju vaši, a onda se nastavnici I direktoru čude odakle. Po onome što smo imali priliku da vidimo čistije je toaletu na željezničkoj stanici. U dvorani treniraju sportisti, a iza njih ostaju gomile odbačenih flaša, pa je to još jedan problem sa kojim se susreću naša djeca, pogotovo u jutarnjoj smjeni kada dođu na nastavu. Pomoćnka direktora sam pitala kako misle da riješe ovaj problem, a on je samo nemoćno slegnuo ramenima", tvrdi gospođa Moračević.

Doskorašnji direktor OŠ “Maksim Gorki”, Đerđ Noc Martini nije želio da komentariše tvrdnje roditelja kako kaže jer na to nema pravo pošto je penzionisan, a nema ovlaštenje ni da dozvoli snimanje. Novi direktor trebalo bi da na dužnost stupi u ponedjeljak.

Situaciju u svlačionici fiskulturne sale dodatno pogoršava činjenica da tu već nekoliko godina treniraju košarkaši Budućnosti koji ne poštuju svoju ugovornu obavezu.

Nezvanično smo saznali da situaciju u svlačionici fiskulturne sale dodatno pogoršava činjenica da tu već nekoliko godina treniraju košarkaši Budućnosti koji ne poštuju svoju ugovornu obavezu.

"Naš klub poštuje ugovornu obevezu prema OŠ “Maksim Gorki”, mada to ponekad bude neredovno, ali se trudimo da ih izmirimo. Što se tiče nereda u sali tvrdim da naša djeca to ne čine jer imamo veoma savjesne trenere koji tako nešto ne bi dozvolili. Svaku štetu koja se napravi nastojimo da otklonimo, da zamjenimo polomljena stakla, popravimo podignuti parket ili bilo što drugo, pošto i mi koristimo tu dvoranu. Znamo da uslovi u njoj nijesu najbolji, ali se trudimo da je održimo u što uslovnijom", kazao nam je Momčilo – Beli Popović, direktor KK Budućnost.

Bonus video: