Pogledajte kako je smrzla česma u vozu Beograd-Bar!

"Sve je bilo kako treba do Prijepolja, kada je po ciči-zimi isključeno grijanje. Bilo je toliko hladno da nikakva ćebad, ni kaputi nisu pomagali".
51 pregleda 0 komentar(a)
cesma voz, Foto: Miljan Andrović
cesma voz, Foto: Miljan Andrović
Ažurirano: 01.02.2011. 18:44h

"I tako na -10, bez grijanja, išli smo za Beograd", piše čitateljka portala Barinfo Mima Mijatović, 2 dana nakon što su se kod Bioča zapalio vagon .

Iako direktor sektora za prevoz putnika u Željeznici Milovan Janković kaže da mediji i putnici složno napumpavaju priču oko kvara i požara, svjedoci su počeli da pišu u kakvim se uslovima voze.

Tako je Mijatovićeva ispričala da se i ranije dešavalo da plane vatra u vozu.

"Stao je voz u Bioče, ugasili su tu vatru aparatom za gašenje pozara, i izvijećali željezničari da možemo za Beograd, ali da ugase grijanje...", ispirčala je Mijatovićeva o svom putovanju 5. januara.

"Još od Sutomora je cura iz kupea, koja je sedjela do prozora, pričala kako nešto smrdi... Voz je bio krcat.... U vozu se počeo osjećati neki dim i paljevina iz onog dijela što duva za grijanje (ne znam kako se to zove), da bi se nakon stanice u Podgorici i do Bioča to zapalilo i počelo da dimi, i da guši sve putnike"

Ćebad ne pomažu

Barski portal prenosi i drugo pismo, putnika Miljana Androvića . Njegovo obraćanje je bilo kratko, ali propraćeno efektnom fotografijiom zamrznute česme.

"Krenuo sam sa sinom 25. januara uveče iz Bara za Beograd, i sve je bilo kako treba do Prijepolja, kada je po ciči-zimi isključeno grijanje. Bilo je toliko hladno da nikakva ćebad, ni kaputi nisu pomagali. I onda, kao nešto što se viđa samo u naučno-fantastičnim filmovima, otišao sam u kupatilo i vidio da se iz česme spušta ledeni stalaktit ka lavabou. I česme su se u vozu zaledile, koliko je hladno bilo. Možete misliti kako je tek bilo putnicima u kupeima".

Bonus video: