U Beranselu opet medicinski otpad

Na smetlištu Vasove vode, pronašli svježe odložen medicinski otpad, “špriceve sa iglama, krvave gaze, velike količine farmaceutskog otpada, pa i otpusne liste”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2011. 18:42h

Savjet Mjesne zajednice Beranselo uputio je poziv ekološkoj inspekciji da izvrši kontrolu na smetlištu Vasove vode, gdje je, kako tvrde, ponovo odložen medicinski otpad. Poziv je upućen i drugim nadležnim institucijama i organima.

„Pozivamo sanitarnu, veterinarsku, vodoprivrednu inspekciju i sve druge nadležne opštinske i državne organe da utvrde činjenično stanje, i preduzmu adekvatne mjere” kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

Mještani Beransela navode da su prilikom izvođenja performansa - “vaterpolo utakmice” na smetlištu Vasove vode, pronašli svježe odložen medicinski otpad, “špriceve sa iglama, krvave gaze, velike količine farmaceutskog otpada, pa i otpusne liste”.

Podsjeća se da je ekološka inspekcija ranije izvršila kontrolu odlaganja medicinskog otpada iz beranskih zdravstvenih ustanova i da je nakon toga saopšteno kako se taj otpad “sada pravilno steriliše i privremeno skladišti”.

“Time smo više bili zapanjeni i razočarani onim što smo zatekli na smetlištu Vasova voda prilikom odigravanja prijateljske vaterpolo utakmice, kojom su naši prijatelji iz Kotora htjeli da izraze svoju solidarnost i podršku, a kojoj je prisustvovalo više stotina naših sugrađana” navodi se u saopštenju Savjeta MZ Beranselo.

Dodaje se da je “sve to zabilježeno na fotografijama i kamerama televizijskih ekipa koje su pratile ovaj događaj”.

Od nadležnih opštinskih i državnih institucija i organa traži se da se zaustavi agonija koju preživljavaju mještani Berasnela i Berana kako bi se konačno počeli praviti koraci koji će dovesti do trajnog i održivog rješenja, i za ljude, i za prirodu.

Bonus video: