Panika u vozu Beograd - Bar

Više putnika javilo se "Vijestima" sa tvrdnjama da je neviđena panika trajala 15-ak minuta sve do ulaza kompozicije u Podgoricu.
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2011. 09:38h

Putnici koji su sinoć doputovali vozom iz Beograda doživjeli su pravu dramu na Bioču, kada je u jednom od vagona nastala panika zbog dima koji je kuljao, kako se pretpostavlja, iz kočionog sistema.

Više putnika javilo se "Vijestima" sa tvrdnjama da je neviđena panika trajala 15-ak minuta sve do ulaza kompozicije u Podgoricu.

Putnici, čija su imena poznata redakciji, tvrde da se brzom vozu priključila kompozicija lokalnog, koji je ostao u kvaru između Bijelog Polja i Mojkovca.

“Drama je počela oko 21.25 časova u mjestu Bioče, kada je počeo da kulja gust dim u jednom od vagona, nakon čega su se putnici sami evakuisali u vagone koji su bliže restoranu. Uz dim, osjećao se jak miris paljevine koji je dodatno uspaničio putnike”, kazao je jedan od putnika.

Putnici su, kako su kazali, pili tablete za smirenje, pitajući se je li moguće da će se ponoviti tragedija od prije pet godina na istom mjestu.

Iz Željezničkog prevoza “Vijestima” je potvrđeno da je došlo do kvara lokomotive koji se desio u Kruševu kod Bijelog Polja na lokalnom vozu.

Putnici iz tog prešli su u međunarodni voz iz Beograda, koji je kasnio sat vremena.

Uprava tvrdi da nije bilo problema sa kočnicama, već da je riječ o kvaru lokomotive i da je putovanje do Podgorice bilo bezbjedno.

Bonus video: