Počinje rok za predlaganje kandiata za rektora i dekane

Ovlašćeni predlagači mogu biti Vijeće univerzitetske jedinice ili najmanje petina članova Senata.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2011. 12:48h

Rok za predlaganje kandidata za novog rektora Univerziteta Crne Gore (UCG) i dekane Pravnog i Filozofskog fakulteta počinje u ponedjeljak 31. januara i trajaće do 21. februara, saopštila je Izborna komisija za sprovođenje postupka izbora.

Prema odluci Komisije, a saglasno odredbama Pravilnika o proceduri i rokovima izbora, postupku prestanka funkcije i razrješenja rektora UCG, koji se primjenjuje i na dekane, ovlašćeni predlagači mogu biti Vijeće univerzitetske jedinice ili najmanje petina članova Senata.

Oni su dužni da dostave predlog u formi odluke, uz pisano obrazloženje i izjavu predloženog kandidata o prihvatanju kandidature.

Upravni odbor Univerziteta je krajem decembra donio odluku o raspisivanju izbora za rektora i dekane Pravnog i Filozofskog fakultetima, jer Predragu Miranoviću, Ranku Mujoviću i Blagoju Ceroviću mandat ističe u maju.

“Ako je ovlašćeni predlagač grupa od osam članova Senata, moraju odrediti osobu za kontakt i adresu za komunikaciju sa Izbornom komisijom. Komisija će najkasnije do 23. februara utvrditi predlog liste kandidata, i o tome, istoga dana, obavjestiti ovlašćene predlagače i dostaviti izvještaj Senatu.

Predlagač može podnijeti prigovor Senatu, u roku od 3 dana od dana prijema obavještenja Izborne komisije”, navodi se u odluci Komisije.

Bonus video: