Ski centar Vučje dobro posjećen i nakon raspusta

„Većina gostiju je iz Podgorice i primorskih gradova, naročito iz Boke, jer novim putem preko Vilusa stižu lako i brzo“ kazao je Vidoje Perović, upravnik skijališta.
138 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2011. 12:38h

Preporođeni Ski centar Vučje, kod Nikšića, dobro je posjećen i nakon raspusta, pa svakodnevno na stazama uživa više stotina smučara i rekreativaca, dok se iz vikenda u vikend obaraju rekordi posjećenosti.

Većina gostiju je iz Podgorice i primorskih gradova, naročito iz Boke, jer novim putem preko Vilusa stižu lako i brzo“ kazao je Vidoje Perović, upravnik skijališta.

On je rekao da su, pored rekostruisanog hotela sa 250 mjesta u restoranu i otvorenog šanka, posjetiocima na raspolaganju kompletan ski servis, škola skijanja i snouborda i organizovane pješačke ture.

Novi snijeg otvorio je i takmičarsku stazu, pa nakon izlaska na Đurkovo brdo glavnom uspinjačom, skijaši imaju dvije mogućnosti: silazak niz rekreativnu stazu i novom stazom do takmičerske, pa niz tu zahtjevnu strminu“ rekao je Perović.

Podnožje je rezervisano za najmlađe, sankaše i početnike, a na jednoj od staza je i mala uspinjača „ciciban“.

Za nezapamćenu sezonu najzaslužiji snijeg

Nikola Popović, PR Ski centra, kazao je da je za „nezapamćenu sezonu“ najzaslužniji snijeg, ali i rad oko 20 zaposlenih.

Kada treba, kod nas nema podjele posla, već svi radimo sve. Tako je bilo i kada je padalo manje snijega, ali kada smo svaku pahulju zadržali redovnom pripremom staza. Jedan od razloga velike posjećenosti je i na desetine organizovanih akcija, promocija, žurki, nastupa glumaca i pjevača u našoj, ali i suorganizaciji sa NTO“ rekao je Popović.

Biljana Nikčević i Marko Blečić angažovani su na obuci skijaša i bordera, a uz plaćenu obuku polaznicima je gratis ski-pass.

Još od početka ove godine imamo nove polaznike, iz dana u dan, a od stranaca su najbrojniji Rusi. Osnovno u skijanju se uči za pet-šest dana, nakon čega rekreativci bez problema mogu sami skijati na rekreativnoj stazi“ kazala je Nikčević.

Rade i službe spašavanja

Na stazama su i spasioci, članovi Gorske službe spasavanja.

Drago Lalić, načelnik GSS nikšićkog „Javorka“, rekao je da nema većih problema.

Nema većih problema, jer svako nepoštovanje pravila se odmah kažnjava suspenzijom sa staze i oduzimanjem ski-passa. Nije bilo ni ozbiljnijih povreda“ rekao je Lalić.

Budo Backović održava opremu u ski servisu.

Dobro smo snabdjeveni. Raspolaženo sa 120 pari skija, 50 sanki i 15 bordova, a uskoro stiže još opreme“ kazao je Backović.

Prović je zaključio da Vučje radi uprkos brojnim problemima, kao što su svakodnavno angažovanje čistača, snabdijevanje vodom cisternama, ogromni troškovi struje... ali da su dobrom ponudom uspjeli da privuku veliki broj gostiju i opstanu. On je najavio da će već na proljeće početi gradnja terena za tenis i male sportove, te velikog fudbalskog terena sa ribinama.

Nikad bolje staze

Drago Đurđevac najmanje tri puta dnevno prelazi staze sa novim ratrakom.

Ovdje sam 27 godina, od kako smo volovima vukli stubove za uspinjače i ne pamtim ovakvu sezonu. Posebno raduje što je novi vlasnik centra najavio izgradnju još jedne moderne žičare, pa smo uvjereni da ćemo u budućnosti biti organizatori značajnih takmičenja“ rekao je Đurđevac.

Vučje će, krajem februara, ukoliko bude zainteresovanih sponzora i podrške nadležnih institucija, biti domaćin FIS takmičenja.

"Javorak" se priprema za Kup Crne Gore

Takmičarski tim pionira „Javorka“ priprema se za Kup Crne Gore koji će biti održan u subotu. Trener Budo Abramović, nekadašnji šampion u mlađim kategorijama i selektor crnogorske pionirske reprezentacije, rekao je da se većina djece trenutno priprema u matičnim klubovima.

Nakon priprema reprezentacije, koje smo još od oktobra imali u Alpima, na redu su domaća takmičenja. Pioniri iz „Javorka“ već godinama su superiorni, jako su talentovani, ali to se ne postiže bez svakodnevnih treninga“ kazao je Abramović.

Galerija

Bonus video: