Mirković dobio unapređenje umjesto kazne

Maja Raičević ocijenila je da su užasavajući uslovi u “Komanskom mostu” i nestanak dvoje djece za vrijeme Mirkovićevog mandata zahtijevali ne samo njegovu smjenu nego i pokretanje postupka.
344 pregleda 0 komentar(a)
vuk mirković, Foto: Boris Pejović
vuk mirković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.01.2011. 22:14h

Dugogodišnji direktor Zavoda “Komanski most” mr Vuk Mirković sada radi kao pomoćnik direktora u Centru za socijalni rad Podgorica, potvrđeno je “Vijestima” u Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Mirković trenutno pokriva mjesto koje je do prije pet mjeseci pokrivao Vaselj Dušaj, sadašnji direktor Zavoda “Komanski most”.

Rotaciju prvih ljudi Zavoda i Centra osudili su predstavnici dijela civilnog sektora koji duži vremenski period prate rad institucija zaduženih za brigu o najranjivijim kategorijama stanovništva.

Gdje je odgovornost?

Maja Raičević iz Sigurne ženske kuće ocijenila je da su užasavajući uslovi u “Komanskom mostu” i nestanak dvoje djece za vrijeme Mirkovićevog mandata zahtijevali ne samo njegovu smjenu nego i pokretanje postupka za utvrđivanje njegove krivične odgovornosti.

Mirković se nakon 27 godina upravljanja “Komanskim mostom”, povukao sa te pozicije, kako je sam rekao zbog pritiska nekih medija

“Umjesto toga, on je opet na radom mjestu koje zahtijeva rad sa najranjivijim kategorijama u našem društvu, iako je pokazao da za to nema ni etičke, ni profesionalne kapacitete. Pitam se gdje je u svemu ovome odgovornost nadležnih institucija, u prvom redu Ministarstva rada i socijalnog staranja, koje mu tako nešto omogućavaju”, kazala je Raičević.

Mirković se nakon 27 godina upravljanja “Komanskim mostom”, povukao sa te pozicije, kako je sam rekao zbog pritiska nekih medija.

Sredinom prošle godine, nakon Izvještaja Evropskog komiteta za sprečavanje mučenja i nečovječnog postupanja i kažnjavanja, u kojem se opisuju užasavajući uslovi u zavodu, dio civilnog sektora zatražio je od Ranke Čarapić da kaže šta je tužilaštvo uradilo povodom toga.

Bonus video: