Prijavio vlasnika Splendida da mu je ukrao kamilu

Budvanin se tužiocu požalio da su u “Splendidu” muzli ljekovito mlijeko njegove kamile koja je ukradena sa već čuvenog rta Zavala.
560 pregleda 0 komentar(a)
kamila, Foto: Shutterstock.com
kamila, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.01.2011. 08:36h

Crnogorski i inostrani džet-seteri, koji se utrkuju da budu viđeni u prestižnom bečićkom hotelu “Splendid”, nijesu imali priliku da u čarima luksuznog ambijenta uživaju i u ispijanju ptičijeg mlijeka, ali bi se mogli pohvaliti da su probali mlijeko od kamile - makar je tako tvrdio jedan stariji Budvanin, u prijavi koju je podnio osnovnom tužiocu u Kotoru.

On se u neobičnoj krivičnoj prijavi tužiocu požalio da su u “Splendidu” muzli ljekovito mlijeko, proizvod njegove kamile koja mu je, navodno, ukradena sa već čuvenog rta Zavala.

U čudnoj prijavi, punoj nelogičnosti, Budvanin je za krađu životinje, teške nekoliko stotina kilograma, optužio vlasnika hotela Žarka Radulovića i njegovog vozača!

"Radulović je pustio da sama ode"

Kamilu su, kako je naveo, navodno, ukrali uz “falsifikovanu ličnu kartu”, nakon čega je odvedena i držana na prvom spratu hotela “Splendid”. Navodno, na tom spratu hotela, osoblje je na zahtjev imućnih gostiju muzlo pustinjsku životinju.

"Mlijeko od moje kamile davali su gostima - tvrdio je on, objašnjavajući da je njegova grbava ljubimica bila obilježena".

"Na njoj je pisalo moje ime", bio je gotovo potpuno siguran ovaj Budvanin, dok je diktirao navode prijave.

Budvan, veoma maštovit u pisanju, u prijavi je opisao i kraj sage o prvom primjerku crnogorske kamile.

“Vijesti” su juče kontaktirale i Radulovića, koji, međutim, nije želio da potvrdi, ni da demantuje prijavu sugrađanina

"Kada im je dosadilo održavanje ovog rijetkog primjerka, koji se na prostorima južnijih djelova ovog kontinenta može vidjeti samo u zoološkim vrtovima, Radulović je pustio da sama ode", tvrdio je on, koji je, vjerovatno, samo u mašti imao ponovni susret sa životinjom.

"Došla mi je sama, opet mi se vratila", radosno je pričao Budvanin, koji i pored toga nije odustao da prijavi Radulovića za “tešku krađu i neovlašćeno korišćenje njegove imovine”.

Dužan i Šinavatra

Osnovni tužilac u Kotoru Boris Savić potvrdio je “Vijestima” da je dobio prijavu tog Budvanina, ali je za njega ona bila neozbiljna.

Zbog maštovitih navoda, tužilac nije povjerovao u priču, tako da je prijavu odbacio kao neosnovanu.

“Vijesti” su juče kontaktirale i Radulovića, koji, međutim, nije želio da potvrdi, ni da demantuje prijavu sugrađanina.

Sagovornik “Vijesti” iz osoblja luksuznog “Splendida” ispričao je da je isti čovjek prije nekoliko dana navraćao do recepcije hotela.

"Tražio je kovertu, koju mu je navodno ostavio Radulović. Kada smo ga pitali o kakvoj je koverti riječ, kazao je da je u pitanju čak 2,6 milijardi eura, koje mu Žarko Radulović duguje", ispričao je ovaj izvor, našalivši se da je istom čovjeku jedan od “dužnika” i Taksin Šinavatra, kojeg svakodnevno traži iza zidina Starog grada.

Liječi rak, sidu, hepatitis C

Poslije kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka, revolucija u mliječnoj ponudi lukzusnih svjetskih biošpajiza je i skupocjeno mlijeko od kamile.

Stručnjaci tvrde da su velike prednosti mlijeka od kamile jer je upola manje masno od kravljeg, sadrži visok nivo proteina, deset puta više gvožđa, kao i četiri do pet odsto više vitamina C.

Ranija istraživanja pokazala su da antitijela iz kamiljeg mlijeka mogu pomoći u borbi protiv bolesti - rak, sida, Alchajmerova bolest i hepatitis c.

Jedini problem, barem do sad, taj je što kamila ne daje dovoljno mlijeka za njegovu komercijalnu proizvodnju.

Naučnici iz Dubaija su, međutim, i taj problem premostili tako što su stvorili Indžaz, prvu kloniranu kamilu koja proizvodi daleko više mleka od autohtone arapske vrste.

Kamilje mlijeko po hemijskom sastavu podsjeća na kravlje.

Beduini ga piju oko dva litra dnevno, pa im to ubija glad i žeđ...

Bonus video: