Radoviću uzeli fotelju, ostavili "audi"

Luksuzni automobil „audi A4“, registarskih oznaka PG-CG019, Ministarstvo pravde ustupilo je Ustavnom sudu „za potrebe sudije tog suda, bivšeg ministra pravde“.
138 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2011. 07:58h

Novoizabrani sudija Ustavnog suda Miraš Radović dovezao se na novo radno mjesto “starim” automobilom, koji je koristio i dok je obavljao dužnost ministra pravde.

Luksuzni automobil „audi A4“, registarskih oznaka PG-CG019, Ministarstvo pravde ustupilo je Ustavnom sudu „za potrebe sudije tog suda, bivšeg ministra pravde“.Radović će crnu limuzinu, međutim, kratko voziti, dok mu ne nabave novi automobil.

„Gospodin Radović koristi automobil koji je Ustavnom sudu ustupilo Ministarstvo pravde, do nabavke novog vozila za novoizabranog sudiju, što se očekuje u kratkom vremenskom periodu“, saopštio je šef kabineta ministra pravde Nikola Šaranović „Vijestima“.

Šaranović navodi da je automobil ustupljen „na privremeno korišćenje“.

Šef kabineta bivšeg ministra Radovića i sadašnjeg Duška Markovića pojasnio je da sudije Ustavnog suda “imaju mogućnost korišćenja službenih vozila”, ali da su dužni da sami snose “troškove goriva i eventualnog održavanja”.

Ustavni sud nije juče odgovorio na pitanja „Vijesti“ da li i sve ostale sudije koriste službene automobile, te da li, kako je naveo Šaranović, planiraju da nabave Radoviću novo vozilo.

Izvor iz Ustavnog suda kazao je „Vijestima“ da pet od šest preostalih sudija vozi službene “opel astre” starije generacije, dok je “astra” poručena i za Radovića.Novoizabrani sudija Ustavnog suda nije juče odgovarao na pozive „Vijesti“, pa je nejasno da li je sam Radović, ili pak neko drugi, zahtijevao da Ministarstvo pravde privremeno ustupi automobil bivšem ministru.

Skupština je 29. decembra prošle godine, na predlog predsjednika Filipa Vujanovića, izabrala Radovića za sudiju Ustavnog suda. Istoga dana Radović je podnio ostavku na članstvo u DPS-u, istakavši da „njegova politička prošlost neće uticati na nezavisnost u donošenju odluka na novom radnom mjestu“.Radović je funkciju ministra pravde obavljao od novembra 2006. do 21. decembra prošle godine, kada je bivši premijer Milo Đukanović podnio ostavku.

Bonus video: