Baba Stanica navija za gerontodomaćice

Prema riječima potpredsjednika Opštine Zorana Boškovića, radi se na iznalazenju mogućnosti daljeg nastavka pomenutog projekta.
66 pregleda 0 komentar(a)
gerontodomaćice, Foto: Gina Mandić
gerontodomaćice, Foto: Gina Mandić
Ažurirano: 18.01.2011. 18:08h

Gerontodomaćice u Danilovgradu nadaju se nastavku rada, iako to još nije izvjesno.

U sklopu projekta ,,Njega starih lica“ koji se sprovodi 5 godina, gerontodomaćice su svakodnevno na terenu, a obilaze 58 korisnika/ca u užem gradskom jezgru i bližoj okolini.

Nataša Radulović kaže da dnevno obiđu četiri do 5 domaćinstava, a vrijeme koje provedu u pružanju usluga je oko sat i po.

"Ohrabrene smo nakon razgovora sa čelnicima lokalne uprave i očekujemo prudužetak ugovora na još godinu dana. Raduju se i naši korisnici koji očekuju da ćemo i narednu godinu biti uz njih", kazala je Radulović.

Saradnja sa Karitasom

Ona je, pored ostalih, sa koleginicom posjetila Stanicu Radović, koja kaže da ove usluge koriti već godinu i po.

"Ako ovako ostane, biće idealno. Nije mi bilo milo kad sam čula na televiziji da se ukida njega starih lica, jer nam ova pažnja puno znači, a posebno osobama koje su lošeg zdravlja poput mene, pa se dešava da ni do kupatila ne mogu sama. Hvala svima koji su pokrenuli ovaj projekat, kao i onima koji se trude da on bude nastavljen, kaže starica.

Prema riječima potpredsjednika Opštine Zorana Boškovića, radi se na iznalazenju mogućnosti daljeg nastavka pomenutog projekta.

"Radimo na utvrdjivanju i obezbjeđivanju uslova za nastavak ovih aktivnosti u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje i NVO ,,Karitas“, koji su sufinansijeri projekta. Nadam se da će pitanje biti pozitivno riješeno i da će stara lica sa područja danilovgradske opštine i dalje imati pažnju gerontodomaćica", kazao je Bošković.

A dok ovo pitanje bude riješeno, šest gerontodomaćica Mirjana Pajović, Vukosava Radulović, Valentina Pavićević, Maja Vujičić, Zorica Radović i Nataša Radulović i dalje će njegovati svoje korisnike.

Bonus video: