Marijani Mugoši 6.000 eura za duševne bolove

U presudi sudije Ljiljane Šoškić navodi se da se, kao neosnovan, odbija tužbeni zahtjev u dijelu u kojem je traženo da se Glavni grad obaveže da Mugoši po istom osnovu isplati još 15 hiljada eura.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2011. 07:39h

Podgorički Osnovni sud donio je presudu prema kojoj je Glavni grad dužan da slabovidoj službenici gradske skupštine Marijani Mugoši isplati šest hiljada eura, a “na ime naknade nematerijalne štete, po osnovu pretrpljenih duševnih bolova, zbog povreda časti i ugleda”.

U presudi sudije Ljiljane Šoškić navodi se da se, kao neosnovan, odbija tužbeni zahtjev u dijelu u kojem je traženo da se Glavni grad obaveže da Mugoši po istom osnovu isplati iznos od još 15 hiljada eura.

U obrazloženju presude se, između ostalog, navodi kako je Mugoša u tužbi navela da joj je Glavni grad “faktičkim radnjama bez pisane dokumenatacije, odnosno odluke od 10. decembra 2008. pa nadalje onemogućio bilo kakav fizički pristup radnom mjestu”.

Za vrijeme dok je svakodnevno pokušavala da dođe do radnog mjesta, psihički bol i poniženje Mugoše su se neprestano uvećavali jer je iz dana u dan bila svjedok da njene kolege odlaze na radna mjesta, a da je jedino njoj to zabranjeno

Međutim, kako se ističe, tuženi je negirao tvrdnje Mugoše, uz napomenu da “zadržavanje psa vodiča u radnim prostorijama nije propisano kao obaveza poslodavca niti jednim propisom domaćeg zakonodavstva, niti bilo kojim međunarodnim pravnim propisom, koji je verifikovala Crna Gora”.

U presudi se ističe i da je Glavni grad u obavezi da Mugoši isplati troškove parničnog postupka u iznosu od 757 eura u roku od 15 dana po pravosnažnosti presude, a pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Navodi se i da se protiv presude Šoškićeve može podnijeti žalba Višem sudu u roku od 15 dana od prijema iste.

Inače, gradonačelnik Miomir Mugoša zabranio je Marijani Mugoši da u prostorije gradske uprave u Njegoševoj ulici dolazi na posao u pratnji psa vodiča, te joj kao alternativu nudio prostorije u zgradi nekadašnjeg Vodovoda, što ona nije prihvatila.

Bonus video: