Iz JP „Čistoća” kažu da još nije vrijeme da se smeće očisti

Kese koje su ostale po granama vidljive su sa mostova Milenijum i Blaža Jovanovića kao i sa mostova za šetače, tako da, kako kažu, građani predstavljaju ruglo grada.
0 komentar(a)
smece_1, Foto: L.Zeković
smece_1, Foto: L.Zeković
Ažurirano: 14.01.2011. 19:24h

Smeće u Podgorici koje se nalazi dijelom korita Morače i Ribnice, a koje je isplivalo nakon smanjenja vodostaja rijeke niko od nadležnih službi još ne čisti.

Kese koje su ostale po granama vidljive su sa mostova Milenijum i Blaža Jovanovića kao i sa mostova za šetače, tako da, kako kažu, građani predstavljaju ruglo grada.

Građanin Duško Stamatović kaže da je smeće koje je isplivalo ružno vidjeti i da bi se moralo ukloniti.

- Smeće je na sve strane ispod mostova, ružno je vidjeti sve to, posebno ako neko sa strane dođe u grad. To se obično ne čisti, dok sjeverac te kese koje su ostale po granama ne oduva - rekao je Stamatović.

Marija Perović koja često prelazi pješački most ističe da bi trebalo napraviti akciju čišćenja korita Morače.

- Ružno je vidjeti smeće, stvara se loš utisak o nama. Trebalo bi preduzeti neku akciju da se to očisti, na primjer da se djeca iz škola uključe u akciju čišćenja ako već nadležne službe to ne rade - kaže Perovićeva.

Dragan Popović smatra da snosi dio odgovornosti s obzirom na to da nije prijavio postojanje smeća nadležnim službama.

- Snosim dio odgovornosti jer nisam prijavio postojanje smeća, ali sumnjam da ga nadležne službe već nisu uočile. Razmišljao sam o tome jer često prolazim preko mosta, a smeće je nešto što bode oči prilikom prelaska - istakao je Popović, dodajući da bi bilo idealno kad bi se neko okrenuo ka tom problemu i riješio ga.

Iz JP „Čistoća” kažu da još nije vrijeme da se smeće očisti. Potparolka JP „Čistoća” Senada Mulešković rekla je da s obzirom na to da su padavine moguće u ovom periodu godine, ne bi valjalo smeće čistiti sad jer bi vodostaj ponovo mogao porasti i napraviti istu štetu.

- To je prilično nepristupačan teren, tako da je pojedine djelove teško ili nemoguće očistiti, mada vjerovatno će u narednim danima ekipe biti angažovane kako bi se bar dio tog terena očistio - saopštila je Muleškovićeva, ističući da se čišćenje korita Morače obično obavlja u ljetnjim mjesecima kad ne postoji opasnost da nivo vode poraste.

Bonus video: