Pukla mi je cijev u kupatilu, a ja ću vas sačekati kod lijeve bandere

Stanari četri lamele u Ulici Steva Boljevića na Zabjelu imaju problem prilikom zvanja taksista, hitne pomoći, vatrogasaca, policije, jer ne znaju da objasne gdje žive...
280 pregleda 0 komentar(a)
Zabjelo lamele, Foto: Luka Zeković
Zabjelo lamele, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.01.2011. 07:36h

Stanari četri lamele u Ulici Steva Boljevića na Zabjelu imaju problem prilikom zvanja taksista, hitne pomoći, vatrogasaca, policije, jer ne znaju da objasne gdje žive odnosno u kojoj lameli, ulazu, stanu, zato što pomenute lamele nijesu numerisane.

Jedan od stanara Vladimir Milatović, kaže da taksi vozila zove da dođu kod autoservisa „Šofranac”, ali dodaje da ni to nije siguran reper, jer u blizini nikšićke magistrale na Zabjelu postoji još jedan autoservis tog naziva.

“Jednom je dolazila prijateljica moje žene, ali nije mogla da objasni taksisti gdje ide, a taksisti su isto bijesni, jer ne znaju gdje da dođu” – kazao je Milatović.

Primjera radi, ukoliko želi da kaže nekom da mu pošalje pismo poštom, navodi da ne bi znao da mu objasni na koju adresu da pošalje, jer lamele nemaju skoro nikakvih vidljivih brojeva ili oznaka.

Ulica u kojoj on živi, kako kaže, jedna je od tri poprečne ulice koje se nalaze između četiri paralelne lamele, ali nije siguran ni da se ulica u kojoj živi zove Steva Boljevića, jer na lamelama ni to ne piše.

Računi nam ne stižu

“Računi za struju i ostalo nam ne dolaze, već se vraćaju nazad, iz razloga što ni poštar ne zna na koju adresu šta da ponese. Znam da na dva ulaza u mojoj ulici piše da je to lamela „4b” i to je sve, a na zidovima stanova jedne lamele su nalijepljeni papiri sa nekim oznakama. Do sada srećom nijesam imao potrebu da zovem ni hitnu, ni vatrogasace, ni policiju, ali ne daj bože da nekom pozli ili bukne požar u jednom od stanova lamela, ne znam šta bih uradio i kako bi objasnio gdje se nalazim”, rekao je Milatović.

Ne znaju što bi da nekom pozli

Kada zove vodoinstalatera, takođe, kako ističe, ne zna šta bi im rekao “pukla mi je cijev u kupatilu, a ja ću vas sačekati kod lijeve bandere”, komentariše uz osmijeh.

“Nedavno je jedna komšinica zvala vatrogasce radi intervencije, ali morala je izaći na ulicu da sačeka vatrogasno vozilo, a sličnih je primjera veliki broj. Jedan od taksista nam je rekao da se pomenute zgrade zovu “željezničke lamele”, ali opet ne znaju svi taksisti tačnu lokaciju. Kad dolaze prijatelji svaki put se isto dešava – kazao je on.

Stanarka pomenutih lamela takođe je istakla da se prilikom zvanja taksista orijentišu prema autoservisu “Šofranac” i zovu taksiste da dođu kod obližnjeg marketa „Bušković”, jer kako kaže, ispred ulaza u stana nijedan taksista ne bi znao doći.

Ni u Sekretarijatu ne znaju o kojoj se zgradi radi

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Miomir M. Mugoša kazao je da nijesu u saznanju o kojoj stambenoj zgradi je riječ.

“Komisija će izaći na lice mjesta da bi utvrdila o kojem objektu se radi, te da li je prethodno rađena numeracija tog objekta i po izvještaju će preuzeti mjere iz svoje nadležnosti, a po zahtjevu zainteresovane stranke”, rekao je Mugoša.

Bonus video: