Boka dobila struju

Nakon višečasovnog nestanka električne energije, stanovnici Tivta, Kotora i Herceg Novog, juče su, oko tri sata nakon ponoći, dobili struju.
124 pregleda 0 komentar(a)
Boka, Foto: Arhiva Vijesti
Boka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.01.2011. 13:04h

Nakon višečasovnog nestanka električne energije čiji je uzrok, kako su juče saopštili iz Elektroprenosa, bilo “jako nevrijeme i atmosferska pražnjenja“, stanovnici Tivta, Kotora i Herceg Novog, juče su, oko tri sata nakon ponoći, dobili struju.

Portparol Elektroprenosa Katarina Fabris kazala je juče da su ekipe Elektroprenosa iz Podgorice i Nikšića otklonile kvar na dalekovodu 110 kV Herceg Novi – Trebinje.

Međutim, dodaje, kvar na dalekovodu 110 kV Budva-Tivat ni juče nije bio otklonjen.

„Kvar je izbio na dalekovodu između Tivta i Budve nad jednom provalijom, a ekipe će kvar otkloniti u narednih nekoliko sati“, rekla je Fabris juče oko 13 časova ne precizirajući da li će popravka kvara za posljedicu imati isključenja struje na području Boke.

Usljed jakog nevremena prekjuče u 15.45 časova došlo je do kvara na dalekovodu Herceg Novi – Trebinje, a u 16.18 i na dalekovodu Budva – Tivat, čime je cijelo područje Boke ostalo bez napajanja električnom energijom.

Ako se izuzme činjenica da je do kvarova došlo na nepristupačnom terenu i da su ekipe Elektroprenosa imale komplikovan zadatak otklanjanja kvara na visokonaponskoj mreži po nevremenu i bez dnevne svjetlosti, postavlja se pitanje transparentnosti i ažurnog obavještavanja javnosti od Elektroprenosa.

Bonus video: