Na Žabljaku uklanjaju ledenice

Službenici Opštine kao i prolaznici strahovali su od ledenica koje su počinjale da se otkidaju sa krova zgrade.
68 pregleda 0 komentar(a)
Ledenice, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ledenice, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.01.2011. 16:40h

Sa porastom temperature posljednjih dana, na krovovima žabljačkih kuća i zgrada formirale su se ledenice. Građani su na oprezu, jer su počele da padaju na ulice, trotoare i druge površine kojima se kreću vozila i pješaci.

Posebno je opasno kretati se ispod objekata ravnih krovova poput zgrade robne kuće ili karakterističnog krova na staroj zgradi Opštine, gdje prostorije, osim službi lokalne uprave i republičkih organa, koriste i drugi subjekti.

Pored tih zgrada se mora prolaziti posebno oprezno, jer ledenice koje se otkinu sa njih svake zime naprave najviše štete, a zgrade su i na najfrekventnijem mjestu.

Juče ujutro intervenisali su pripadnici Službe zaštite i spasavanja i sa vrha vatrogasnog vozila rušili ledenice. Kolikih su dimenzija i težine bile govori podatak da je jedna od njih prilikom dodira sa tlom polomila poklopac šahta.

Intervencija žabljačkih spasilaca donijela je olakšanje zaposlenima u zgradi, ali i građanima koji koriste njihove ili usluge pošte, apoteke ili Prve banke koje se nalaze u pomenutom zdanju.

Bonus video: