Uginule kokoške u tenkovskom rovu

Postoji realna opasnost da psi lutalice i stoka razbace leševe uginulih životinja. Bačene kokoške slučajno je otkrio jedan od čitalaca “Vijesti” koji je šetao sa svojim psom
176 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2011. 15:42h

Više od tridesetak uginulih kokošaka bačeno je u blizini aerodroma “Špiro Mugoša” i bunara “Vodovoda” u šumi na Starom aerodromu, u jedan od tenkovskih rovova. Kokoške su odložene u pet vreća koje koristi preduzeće stočne hrane “BAFI” iz Srbije i preduzeće “Višnjić komerc” koja se bavi uzgojem koka nosilja iz Podgorice.

Nekadašnji tenkovski rovovi služe za odlaganje smeća, koje predstavlja opasnost za stanovnike obližnjeg naselja na Starom aerodromu i Vrelima ribničkim.

Postoji realna opasnost da psi lutalice i stoka razbace leševe uginulih životinja. Bačene kokoške slučajno je otkrio jedan od čitalaca “Vijesti” koji je šetao sa svojim psom.

"Skoro svaki drugi dan kad sam slobodan dolazim ovdje sa svojim psom Bobijem da trčim. Prije tri dana Bobi je nanjušio uginule kokoške u rovu, nakon čega sam ga ja udaljio sa tog mjesta iz straha da nisu zaražene", rekao je mještanin, dodajući da psi lutalice stalno u tom dijelu diraju otpad i leševe koji se tu odlažu. Kako kaže naš sagovornik u tom dijelu se djeca igraju, a otpad koji se tu nalazi može izazvati zarazu.

Riječ je o podvali, smatraju u "Višnjić komercu"

U “Višnjić komercu” su kazali da su zatečeni informacijom i da nemaju nikakve veze sa tim. Suvlasnik preduzeća Sanel Višnjić kaže da vreće u kojima su bile kokoške nijesu njihovo vlasništvo.

"Naše preduzeće koristi samo papirnu ambalažu, a uginule kokoške nikako ne mogu biti naše i vjerovatno se radi o podvali" rekao je Višnjić.

Veterinari vjeruju Višnjićima

Izvršni direktor veterinarske ambulante D.O.O Podgorica Zoran Filipović je rekao da se sanitarni nadzor konstantno obavlja na farmi kokošaka “Višnjić komerca” i da to sigurno nije djelo nekog iz te firme.

"Svi tehnološki faktori na farmi su pod kontrolom, na svakoj farmi živine postoji nešto što se zove tehnološko uginuće i ono se kreće od 3 do 5 odsto u zavisnosti od broja kokošaka. Sto se tiče odlaganja te uginule živine, ona se po propisima zakopava da ne bi došlo do zaraze" istakao je Filipović, dodajući da je ovo što se dogodilo sigurno djelo neke manje farme i da su vreće samo zloupotrijebljene.

Komunalna izdala nalog “Čistoći”

Komunalnoj policiji, prema navodima načelnika Radislava Vojvodića, do poziva "Vijesti", niko nije prijavio slučaj.

"Ne postoji prijava na koju nismo odreagovali, tokom dana ćemo poslati rješenje o uklanjanju uginule živine JP Čistoća", rekao je on, navodeći da je u ovakvim slučajevima nemoguće naći krivca, a kazna za ovo djelo je 165 eura.

Galerija

Bonus video: