Na Plavnici čuvali klavir od Nikice, šteta 500.000 eura

Radnici će imati puno posla i oko čišćenja turističkog kompleksa od smeća koje je ponovo isplivalo nakon poplava.
195 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2011. 10:03h

Kompleks "Plavnica" pretrpio je veliku materijalnu štetu u poplavama koje su početkom decembra zadesile kako okolinu Skadarskog jezera, tako i čitavu teritoriju Crne Gore. Šteta se polako sanira ali će "biti teško da se sve riješi prije početka marta", rekao je direktor "Ekotursa" i vlasnik "Plavnice" Dragan Pejović.

"Procjena štete je u toku, a očekujem da će se vrlo brzo znati tačan iznos. Po mojim procjenama, ima skoro pola miliona eura štete. S obzirom na količinu posla koji bi trebalo odraditi u narednom periodu, sigurno je da do početka marta kompleks "Plavnica" neće početi sa radom. Međutim, potrudićemo se da do 8. marta svi radovi budu završeni.", istakao je Pejović.

Velika šteta je pričinjena na enterijeru objekta, a u narednom periodu biće problema sa elektroinstalacijama.

"Veliki dio enterijera je od trešnje, koja se prilikom dodira sa vodom praktično rascvjeta, tako da nam predstoji puno posla da sve to saniramo. Šank je uništen, kao i žardinjere", kazao je Pejović, napominjući da, nakon što se završi procjena štete, očekuje finansijsku pomoć.

Radnici će imati puno posla i oko čišćenja turističkog kompleksa od smeća koje je ponovo isplivalo nakon poplava. Bazen koji je ljetos bio pun kupača izgleda prilično loše, prljavština se uklanja, a veći dio plastične konstrukcije na bazenu je odvaljen, dok je konstrukcija koja drži tendu bazena poduprijeta sa drvenom građom. To je, kazao je Pejović, učinjeno za vrijeme sniježnih padavina kako ne bi došlo do urušavanja usljed tereta.

Bistri Nikica uživao

Poplave su najviše prijale nilskom konju Nikici, koji je pet dana proveo u restoranu "Plavnica". Kako kaže Pejović, nisu ga mogli izbaciti dok nije otoplilo.

"Samo smo čuvali klavir da ga ne bi polomio. On je prilično bistra životinja, voli toplinu i čim bi se vrata otvorila bježao bi od hladnoće. Namamili smo ga hljebom koji puno voli, a obožava da jede japanske jabuke", rekao je Pejović, navodeći da se u vrijeme najvećih vodostaja nije daleko odvajao, kao prava domaća životinja.

Dešavalo se da se ponekad nađe u selu, kaže Pejović, ali, s obzirom na to da je pitom nikog nije mogao ugroziti.

Bonus video: