Radunović najavio prijave protiv kotorskih doktora

Prijave su stizale uglavnom putem besplatnog broja za prijavljivanje korupcije 0800 81 444.
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2011. 17:31h

Ministar zdravlja Miodrag Radunović kazao je "Vijestima" da je to ministarstvo upoznato sa nekoliko prijava u kojima se za korupciju tereti osoblje Opšte bolnice u Kotoru.

Prijave su, kako je kazao, stigle uglavnom putem besplatnog broja za prijavljivanje korupcije 0800 81 444.

"Posljednja je izrečena u jednoj radio emisiji, neposredno pred Novu godinu, kada je jedan slušalac otvoreno rekao da u toj ustanovi za dobar dan traže 20 eura", rekao je on.

Radunović je kazao da je sa tim i sa drugim, sve učestalijim prijavama, upoznat Sektor za kontrolu i unapređenje kvaliteta, pri Ministarstvu koji procesuira prijave nadležnim državnim organima.

Dara prevršila mjeru

Ministar nije mogao da odgovori da li je, kome i kada proslijeđena ta prijava, i najavio da će takve podatke dati javnosti poslije praznika, jer juče nije bio u Podgorici.

"Dara je prevršila mjeru i za to neko treba da odgovara", poručio je Radunović, i dodao da to nije napad ni na jednog pojednica, već borba protiv korupcije, i obezbjeđivanje kvalitetne zdravstvene zaštite. On je kazao da će se tim pitanjem pozabaviti poslije praznika.

Ministar Radunović je “Vijestima” saopštio da se među ostalim brojnim prijavama nalazi i prijava zaposlenih kotorske bolnice o toj pojavi, koja je proslijeđena menadžmentu Opšte bolnice u Kotoru.

Iznenađeni...

Predsjednik Ljekarske komore Crne Gore Đoko Jočić kazao je “Vijestima” da im nije stizala nijedna prijava za korupciju u koju su umiješani ljekari kotorske bolnice.

“Čudi me što se nama nijesu obratili građani, jer je korupcija drastično kršenje Kodeksa medicinske etike i deontologije, a Komora je organ koji prati njegovo poštovanje”, kazao je dr Jočić.

On je rekao da očekuje da će od Ministarstva zdravlja detaljnije informacije dobiti već od ponedjeljka.

Ni iz Uprave za antikorupciju nijesu imali informaciju o tim prijavama. Službenik te uprave kazao je "Vijestima" da u evidenciji nemaju podatak da su oni proslijedili prijavu za korupciju u toj bolnici nadležnim organima.

Prema saznanjima “Vijesti”, tužilaštvo i policija nisu pokrenuli istragu o navodnoj korupciji u kotorskoj bolnici.

Bonus video: