Profesori i studenti sa Kembridža posjetili Crnu Goru

Gosti iz Britanije zatim su obišli manastir Đurđevi stupovi i utvrđenje Samograd, kao jedno od mnogobrojnih arheoloških nalazišta u Polimlju
67 pregleda 1 komentar(a)
Polimski muzej posjeta, Foto: Tufik Softić
Polimski muzej posjeta, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 27.03.2018. 12:57h

U okviru tradicionalnog uskršnjeg putovanja koje odjeljenje za arheologiju Univerziteta u Kembridžu organizuje svake godine u jednoj evropskoj zemlji, profesori i studenti ovog prestižnog univerziteta posjetilu su Crnu Goru.

Tokom boravka u Crnoj Gori organizovana je stručna ekskurzija “Easter Fieldtrip 2018 Montenegro – A journey of Archaeology, Food and Customs“, i posjeta Polimskog muzeja u Beranama.

Arheolog ovog muzeja Predrag Lutovac održao je predavanje na kojem je goste sa Kembridža upoznao sa istraživanjima na lokalitetu Samograd.

Gosti iz Britanije zatim su obišli manastir Đurđevi stupovi i utvrđenje Samograd, kao jedno od mnogobrojnih arheoloških nalazišta u Polimlju.

Tokom posjete Beranama ostvareni su kontakti između beranskih i britanskih arheologa, a planirana je i dalja saradnja, konkretno u julu, kada bi se arheolozi iz Velike Britanije pridružili trećoj fazi arheoloških istraživanja na lokalitetu Samograd.

Bonus video: